TRES D'HOSPITALITZATS

Un brot a una residència a Ribes de Freser causa un mort i 54 positius

Hi ha 14 treballadors contagiats després del primer positiu d'una empleada

zentauroepp53254129 abuelo coronavirus200428104744

zentauroepp53254129 abuelo coronavirus200428104744 / Emilio Morenatti

1
Es llegeix en minuts
Efe

Una persona morta, tres d’hospitalitzades i 51 casos positius de Covid-19 (37 residents i 14 treballadors del centre) és el resultat del brot detectat a la residència municipal d’avis de Ribes de Freser (Ripollès), segons ha informat la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Salut ha informat que la persona morta tenia patologies prèvies i que els tres ingressats es troben a l’hospital de Campdevànol. A més, 37 residents han donat positiu per Covid amb una simptomatologia lleu o són asimptomàtics, mentre la resta d’usuaris estan pendents de fer una nova PCR perquè els seus resultats no són concloents.

A aquestes xifres cal afegir els 14 contagis detectats entre els treballadors de la residència.

Positiu d’una treballadora

Segons s’ha conegut aquest diumenge, la Conselleria de Salut va registrar el primer cas el 13 d’octubre, quan una treballadora va donar positiu en una prova. Aquell mateix dia, i segons el departament de Salut, es van aïllar tots els residents i «es van extremar les mesures de protecció». Al cap de dos dies, el 15, es va fer un cribratge als residents i als treballadors.

Notícies relacionades

Salut assegura que, des que es va detectar el brot, s’està fent «un seguiment i control de la residència, juntament amb la direcció, per garantir que la sectorització del centre i les mesures d’aïllament, prevenció i protecció es realitzen correctament per contenir l’avenç del virus».

L’equip d’Atenció Primària de Ribes de Freser-Campdevànol i l’hospital de Campdevànol han sigut els encarregats de controlar el seguiment clínic dels residents, segons Salut.