A PARTIR DE DILLUNS

10 coses que no es podran fer a Madrid amb les noves restriccions

Així afectaran les noves mesures per contenir i minimitzar l'expansió de la Covid-19 la vida a la comunitat autònoma

madrid / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són 10 coses que es podran fer o no a Madrid a partir de dilluns, després de les dues ordres de la Conselleria de Sanitat publicades al Butlletí Oficial de la Comunitat de Madrid (BOCM) que endureixen les mesures anti-Covid-19 i afecten sobretot 37 àrees sanitàries específiques.

1– Reunions limitades a 6 persones

Un màxim de sis persones es podran reunir per a activitats familiars o socials en la comunitat autònoma de Madrid. Aquesta limitació també afecta les taules de bars, restaurants i terrasses.

2– Casos en què sí que es podrà sortir de casa

Els qui visquin en una de les àrees de confinament selectiu només en podran sortir per anar al metge, a treballar, a centres educatius, per tornar a la residència habitual, per tenir cura de gent gran, menors o dependents, per a tràmits a bancs, entitats d’assegurances, tràmits administratius (com renovar el DNI, per exemple), judicials o davant el notari, exàmens i proves, i altres causes de força major o necessitat.

3– Desplaçaments a la mateixa zona sanitària

Els desplaçaments dins de la mateixa zona sanitària amb mobilitat restringida estan permesos, però només per a activitats essencials. 

4– Circulació a les zones restringides

Els qui no habitin en aquestes zones poden circular-hi en viatges que tinguin origen i destinació a zones no confinades. 

5– Tancament a les 22.00 hores dels bars

Els bars i restaurants, així com tots els comerços no essencials, tancaran a partir de les 10 de la nit, no serviran a la barra i redueixen el seu espai al 50% tant a l’interior com a la terrassa.

6– Serveis essencials

Farmàcies, metges, veterinaris, gasolineres i altres serveis essencials funcionaran amb normalitat.

7– Llocs de culte

Els llocs de culte només permetran un terç de l’aforament.

8– Vetlles amb menys aforament

A les vetlles només es permetrà 10 persones en interiors i 15 en exteriors o per a la comitiva fúnebre.

9– Tancament de parcs

Notícies relacionades

Adeu als parcs infantils o als jardins públics. Queden tancats.

10– Gimnasos amb límit d’afluència

Està permès anar al gimnàs i a espais esportius mantenint el límit de 10 persones vigent per a grups en aquest tipus de locals sempre que no es trobin en una de les 37 zones confinades.