PANDÈMIA DE CORONAVIRUS

Els cribratges massius a Girona detecten un 6% d'asimptomàtics

La Conselleria de Salut va fer 3.093 proves PCR a la província entre el 10 i el 12 de setembre

Els cribratges massius a Girona detecten un 6% d'asimptomàtics

David Borrat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un 6% de les 3.093 persones que van participar del 10 al 12 de setembre en la tria massiva per detectar casos de Covid-19 a Girona han donat positiu, segons informa el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Les proves PCR han confirmat 186 d’infectats i, a la franja a la qual anaven dirigides especialment, la de 16 a 49 anys, el 55% del total, els positius ascendeixen a un 7%.

La intervenció es destinava sobretot a residents dels barris de Can Gibert del Pla i Santa Eugènia, tot i que estava oberta a tota la ciutadania.

La majoria de positius correspon a veïns que tenen assignat el centre d’atenció primària (CAP) de Can Gibert del Pla, tot i que també s’han detectat casos de persones que pertanyen a d’altres o, fins i tot d’alguns municipis pròxims.

Pel que fa a la tria que es va realitzar a la localitat de Salt, limítrof a Girona, del 3 al 5 de setembre, el 4,44% de les 1.352 proves portades a terme han resultat positives, un total de 60.

Notícies relacionades

La població diana era també la compresa entre els 15 i els 49 anys i, en aquesta franja, els casos ascendeixen a un 4,93%, amb la qual cosa hi pertanyien dos de cada tres positius.

Una altra tria a la província es va portar a terme a Sant Joan de les Abadesses, on havien aparegut cinc brots aïllats, el 7 i 8 de setembre i es van localitzar cinc casos entre 1.360 persones asimptomàtiques que hi van participar voluntàriament.