REUNIONS I BARS

Salut prorroga uns altres 15 dies les restriccions a l'àrea de Barcelona

Vergés justifica la pròrroga per l'alt nivell de contagis

undefined54942196 la consellera de salut  alba verg s  i l alcaldessa de barce200915192427

undefined54942196 la consellera de salut alba verg s i l alcaldessa de barce200915192427 / Miquel Codolar

1
Es llegeix en minuts
Agencias

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat aquest dimarts una nova pròrroga de les restriccions contra la Covid-19 a Barcelona i l’àrea metropolitana. Aquestes mesures inclouen la prohibició de fer reunions de més de deu persones, una limitació de l’aforament del 50% en bars i restaurants, entre d’altres.

«Es prorrogaran perquè la situació està estabilitzada però en uns nivells molt més alts dels quals ens agradaria tenir», ha explicat la consellera. «Cal ser molt caut, fer les activitats imprescindibles i deixar les evitables per més endavant», ha afegit. «Hem d’evitar al màxim generar cadenes de contactes», ha demanat.

Les restriccions ja es van prorrogar l’1 de setembre per quinze dies, que finalitzaven aquest dimarts.

Alta incidència de casos al Raval

Notícies relacionades

Vergés ha fet també una crida aquest dimarts a les prop de 20.000 persones que viuen al barri del Raval de Barcelona –el que registra una incidència de casos de coronavirus més elevada de la capital catalana– perquè participin en els cribratges massius i detectar, així, persones asimptomàtiques.

Vergés ha demanat de nou limitar l’activitat, no «socialitzar gaire» per no generar diferents cadenes de transmissió i intentar treballar amb grups estables de convivència, i a més ha recordat que les persones amb símptomes s’han d’aïllar fins a obtenir el resultat de la prova PCR.