PER CORONAVIRUS

Aïllats vuit policies locals de Lleida a qui va escopir un encomanat

Els agents, que custodiaven un detingut positiu, s'han fet el test

undefined45218115 recurso para ilustrar un tema de un detenido200629192509

undefined45218115 recurso para ilustrar un tema de un detenido200629192509

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Ajuntament de Lleida ha confinat vuit agents de la Guàrdia Urbana després que la setmana passada els escopís i els agredís una persona que setmanes enrere havia donat positiu en Covid-19, durant una actuació policial en la qual va acabar detinguda.

Seguint el procediment habitual i reglamentari derivat d’un accident de feina, Activa Mutua ha citat els agents per a aquest dimarts al matí per dur a terme la prova del coronavirus, ha informat l’ajuntament.

En cas que el test tingui algun resultat positiu, i tal com estableix el protocol Covid-19, el diagnòstic i l’assistència correspondrà al Servei Públic de Salut.

Dels vuit agents afectats, dos s’han fet la prova al CAP corresponent sota la prescripció dels respectius metges de capçalera: un ha donat negatiu i l’altre, que havia tingut un contacte pròxim previ amb una persona encomanada, ha donat positiu.

Segons el consistori, el protocol estableix que és necessari fer quarantena 14 dies, perquè durant aquest temps es pot desenvolupar la malaltia, i, per tant, el moment de fer la prova depèn d’indicacions facultatives.

Esperar uns dies

Notícies relacionades

Si el test s’hagués fet en les 24 hores després de l’incident, no hauria sigut garantia de tenir uns resultats fiables en cas d’indicar que no s’havien encomanat, ha destacat el consistori.

L’ajuntament precisa que s’ha de diferenciar entre el procediment a seguir en cas de contactes produïts com a conseqüència directa d’un accident de feina del que es produeix per qualsevol altre contacte que no sigui demostrable que hagi sigut el causant de la infecció com a resultat de l’exercici de les competències del lloc de feina, tot i que en els dos casos el protocol regula l’aïllament preventiu.