INVESTIGACIÓ A ITÀLIA

Detectat el coronavirus en partícules de contaminació en l'aire

Els científics investiguen ara si el virus SARS-CoV-2 roman en l'ambient en prou quantitat per causar contagis

zentauroepp53223442 soc200424173658

zentauroepp53223442 soc200424173658 / TT NEWS AGENCY

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un grup de científics italians han detectat coronavirus en partícules de contaminació en l’aire i ara investiguen si això pot permetre el virus SARS-CoV 2 arribar a distàncies més llargues i incrementar el nombre de contagiats, segons ha avançat el diari britànic ‘The Guardian’.

El treball és preliminar, per això encara no se sap si en les partícules de contaminació hi ha prou quantitat de coronavirus per causar contagis.

Els científics van utilitzar tècniques estàndard per recollir mostres de contaminació de l’aire exterior en un punt urbà i un altre industrial a la província de Bèrgam i van identificar un gen altament específic per al Covid-19 en múltiples mostres. La detecció es va confirmar mitjançant proves cegues en un laboratori independent.

Al capdavant de l’equip hi ha Leonardo Setti, de la Universitat de Bolonya, qui ha subratllat la importància d’investigar si el virus pot arribar més lluny a causa de la contaminació de l’aire.

«Soc científic i estic preocupat quan no ho sé», ha dit. «Si ho sabem, podem trobar una solució. Però si no ho sabem, només podem patir-ne les conseqüències».

Relació entre contaminació i infecció

Notícies relacionades

L’anàlisi estadística realitzada per l’equip de Setti suggereix que nivells més alts de contaminació de partícules podrien explicar taxes més altes d’infecció en parts del nord d’Itàlia abans que s’imposés un bloqueig, una idea recolzada per una altra anàlisi preliminar. La regió és una de les més contaminades d’Europa.

Dos grups més d’investigació ja han suggerit que les partícules de contaminació de l’aire podrien ajudar el coronavirus a viatjar a més distància en l’aire.