ESTUDI INTERNACIONAL

Vall d'Hebron assaja un fàrmac per a l'artritis en pacients amb Covid-19 greus

La capacitat de resposta immune antiinflamatòria del sarilumab (Kevzara) pot ser que pugui aturar la síndrome de dificultat respiratòria aguda dels pacients

23/10/2017 Laboratorio UIC Barcelona

23/10/2017 Laboratorio UIC Barcelona / UIC BARCELONA (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Hospital Vall d’Hebron ha inclòs aquest dilluns el primer pacient de Catalunya amb Covid-19 en un assaig clínic internacional. Aquest estudi està relacionat amb un fàrmac indicat per tractar l’artritis reumatoide i que pot ser que pugui ajudar a aturar la síndrome de dificultat respiratòria aguda que causa el coronavirus.

Notícies relacionades

Segons ha informat l’hospital, es tracta d’un assaig clínic amb el medicament sarilumab en fase 2 i 3 que s’està duent a terme en diferents hospitals d’Espanya, Itàlia, Alemanya, França, el Canadà, Rússia i els Estats Units.

El fàrmac que s’utilitza, sarilumab (Kevzara), està indicat per a l’artritis reumatoide, i la seva capacitat de resposta immune antiinflamatòria pot ser que sigui útil per aturar la síndrome de dificultat respiratòria aguda observada en pacients amb infecció greu per Covid-19, segons els metges de Vall d’Hebron.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions