CRISI SANITÀRIA INTERNACIONAL

Coronavirus: Sant Andreu de la Barca instal·la un hospital de campanya

És el sisè a Catalunya, després del d'Igualada i els quatre de Barcelona

La Guàrdia Civil col·labora amb l'aportació de 140 llits i 60 matalassos

zentauroepp52874597 20 03 20 igualada brot de coronavirus  confinament de la pob200321133355

zentauroepp52874597 20 03 20 igualada brot de coronavirus confinament de la pob200321133355 / Marc vila

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sant Andreu de la Barca (Barcelona) ja té un hospital de campanya per tractar pacients amb coronavirus. L’objectiu d’aquest hospital, instal·lat en un poliesportiu municipal, és inicialment acollir persones afectades per coronavirus que rebin l’alta hospitalària però que no poden estar a casa seva, bé perquè estan soles o perquè han d’estar allunyades de la seva família per raons de seguretat.

Igualada va ser, la setmana passada, el primer municipi de Catalunya a tenir-ne un. Fa dos dies l’Ajuntament de Barcelona va informar que aixecarà quatre hospitals de campanya a prop dels principals centres sanitaris de la ciutat: la Vall d’Hebron, el Clínic, Sant Pau i el Mar. Amb el de Sant Andreu de la Barca ja en seran sis, els hospitals de campanya a Catalunya.

Notícies relacionades

La Guàrdia Civil ha col·laborat amb aquest ajuntament en l’habilitació del Complex Esportiu municipal 11 de Setembre amb l’aportació de mitjans materials i humans per al seu muntatge. Així, aquest espai serà transformat en un punt de suport i recuperació al sistema sanitari de la Generalitat de Catalunya per a malalts de Covid-19. La seva instal·lació ha sigut duta a terme sota la supervisió de l’oenagé Metges sense Fronteres, experta en emergències sanitàries.

A més dels efectius humans, la Guàrdia Civil també ha cedit 140 llits i tauletes de nit, 60 matalassos, coixins i làmines de goma per al terra del poliesportiu. La resta del material necessari serà gestionat per a la seva adquisició pel mateix Ajuntament de Sant Andreu de la Barca.