FOCUS DE CORONAVIRUS

La 'pacient zero' d'Igualada: «Jo no vaig acudir a aquest dinar de 80 persones»

Una infermera de l'hospital nega les afirmacions de Salut en una carta a EL PERIÓDICO

zentauroepp52807230 grafcat2861  igualada  barcelona   16 03 2020   personal del200320120239

zentauroepp52807230 grafcat2861 igualada barcelona 16 03 2020 personal del200320120239 / Susanna Saez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari de Salut Pública de Catalunya, Joan Guix, ha anunciat aquest divendres que l’origen del brot de l’Hospital d’Igualada va tenir lloc en un dinar de 80 persones el 28 de febrer en la que hi havia diversos professionals sanitaris. A aquest dinar, segons Salut, va acudir una persona el contagi de la qual va ser detectat posteriorment, el 9 de març. Aquesta persona, la ‘pacient zero’ d’Igualada, nega en aquesta carta a EL PERIÓDICO haver acudit a aquest dinar i assegura que ni en el seu CAP van sospitar que ella pogués tenir coronavirus. Aquest és el seu text:

«Tenint coneixement que l’origen del brot de coronavirus a Igualada segons les fonts oficials està relacionat amb la meva persona, em veig en l’obligació de demanar una rectificació de la informació incorrecta difosa per part de la Conselleria de Salut als mitjans de comunicació.

Soc la primera infermera de l’Hospital d’Igualada que va ser detectada el dia 9 de març i que està relacionada amb el clúster familiar. Jo vaig ser encomanada per una font desconeguda, però ni jo mateixa ni ningú de la meva família hem viatjat a Itàlia, tal com s’ha difós en diferents mitjans de comunicació.

Avui, 20 de març, en una roda de premsa el secretari de Salut Pública de Catalunya, Joan Guix, ha afirmat que el brot d’Igualada havia tingut origen en un dinar el passat 28 de febrer on es van encomanar diversos professionals sanitaris. S’ha especulat que jo vaig assistir a aquell dinar, però aquesta afirmació és falsa. 

Notícies relacionades

Quant a la meva actuació com a professional sanitària, en el primer moment que vaig tenir símptomes de malaltia vaig anar al centre d’atenció primària (CAP). Allà no van sospitar que pogués tenir Covid-19 ni se’m va fer cap prova en aquell moment. Al CAP em van donar la baixa i no vaig tornar a treballar fins que no vaig tenir l’alta mèdica. 

Crec que en tot moment vaig actuar correctament i no crec correctes les difamacions que circulen sobre alguna actuació imprudent per la meva part. També aprofito per donar ànims al personal sanitari i agrair la seva feina».