FALTA DE SUBMINISTRAMENT

Trilla i Padrós alerten que el material de protecció no aguantarà gaires dies

L'epidemiòleg del Clínic i el president del Col·legi de Metges de Barcelona admeten que és urgent que arribin els subministraments

mar

mar

1
Es llegeix en minuts
ACN

El cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha reconegut que el material de protecció no aguantarà gaires dies més si no arriben provisions, i que també han de racionar els reactius per fer la prova, i per això només es fa en els casos greus. «El subministrament ha d’arribar com més aviat millor. Som molt a prop d’haver de fer coses que no s’haurien de fer. Hem d’esperar que ens reposin gran part d’aquest material», ha explicat a Catalunya Ràdio.

Una alerta que també ha compartit el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, a través de Twitter: «Torno a demanar-ho i ho exigeixo: És urgent assegurar equips de protecció individual per a tots els professionals sanitaris! La situació s’ha agreujat des del decret perquè els proveïdors habituals no poden servir directament als centres. Si no, això serà inassumible!!!».

D’altra banda, sobre la vacuna que la Xina sembla que ha desenvolupat i que ara es començarà a emprovar en humans, Trilla veu difícil que hi hagi una vacuna segura abans d’un any. També ha expressat que el més necessari és que pari l’Estat, ja que serà més efectiu per contenir el virus.

Falta de reactius

Trilla ha indicat que hi ha un dèficit de reactius per realitzar la prova, i per això es va decidir reservar-los per a les persones que han d’ingressar i els sanitaris. Es tracta d’una situació «similar», ha dit, a la del material de protecció.

Sobre la vacuna que s’hauria desenvolupat a la Xina, ha remarcat que s’ha de provar i confirmar que sigui segura. Trilla ha preferit parlar només d’una possibilitat, i considera que abans de 12 mesos és molt difícil que estigui disponible.

Notícies relacionades

Sobre el coneixement de casos a l’Estat, reconeix que la corba és «preocupant», i opina que la parada ha de ser «més rigorosa».

«Tot el que no és realment imprescindible hauria de delimitar-se molt i molt. Si les coses van així, més tard o d’hora s’haurà de fer un pas més restrictiu», ha conclòs