MATERIAL SANITARI

Confiscades 13.000 mascaretes quirúrgiques a l'aeroport de Madrid

La Guàrdia Civil intervé també 1.100 litres d'hidroalcohol a Galícia

undefined52815035 caitlin bagenstose  left  and logan snyder test a batch of h200317151251

undefined52815035 caitlin bagenstose left and logan snyder test a batch of h200317151251 / Matt Rourke

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Guàrdia Civil ha intervingut a l’aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas 13.000 mascaretes i a Galícia 1.100 litres d’hidroalcohol per fabricar gels de desinfecció que ha posat a disposició de les autoritats sanitàries per lluitar contra la pandèmia de coronavirus Covid-19.

Així ho ha informat el director operatiu de la Guàrdia Civil, el tinent general Laurentino Ceña, en la roda de premsa posterior a la reunió del comitè de seguiment de la pandèmia.

Ha explicat que es tracta d’actuacions orientades a la detecció de material de protecció davant el coronavirus, en el marc de les mesures englobades a l’estat d’alarma decretat a Espanya.

Enviaments entre particulars

Ha indicat que a l’aeroport de Barajas s’han localitzat diversos enviaments de paquets entre particulars en la inspecció dels quals s’ha descobert material d’aquesta índole, i en destaquen 13.000 mascaretes, a més de gels i altres productes, que els agents han posat a disposició de les autoritats sanitàries.

Notícies relacionades

A més a Galícia ha sigut intervingut un carregament de 1.100 litres d’hidroalcohol, un component que és necessari per fabricar gels de desinfecció, sobre el qual hi havia una disputa entre empreses fins que l’autoritat judicial ha decidit la participació de la Guàrdia Civil per confiscar-lo.

Aquestes intervencions se sumen a la intervenció aquest diumenge en una fàbrica d’Alcalá La real (Jaén) de 150.000 mascaretes quirúrgiques que els agents han enviat a Madrid perquè estiguin a disposició de les autoritats sanitàries.

Temes:

Coronavirus