Catalunya obre el primer expedient a una empresa per apologia de l'anorèxia

El primer pas d'un procés sancionador que podria arribar als 100.000 euros de multa si es completa en la seva totalitat, tal com estableix el Codi de Consum de Catalunya

undefined34768804 barcelona   barcelon s    21 07 2016  sociedad     suplement190805133626

undefined34768804 barcelona barcelon s 21 07 2016 sociedad suplement190805133626 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Agència Catalana del Consum (ACC) ha obert el primer expedient sancionador a una empresa europea que allotja un blog en el qual es fa apologia de l’anorèxia i la bulímia i que no ha atès els requeriments per tancar-lo.

Així ho han confirmat aquest dilluns a Efe fonts del Departament d’Empresa i Coneixement, a què està adscrita l’Agència Catalana del Consum, que han detallat que s’ha produït així el primer pas d’un procés sancionador que podria arribar als 100.000 euros de multa si es completa en la seva totalitat, tal com estableix el Codi de Consum de Catalunya.

Es tracta de l’empresa Automatic ABC Ireland Limited, una de les nou empreses denunciades la primavera passada per l’Associació contra l’Anorèxia i la Bulímia i la Taula de Diàleg contra els Trastorns Alimentaris per allotjar un total de nou blogs que fan apologia de l’anorèxia i la bulímia. Una vegada analitzades les informacions facilitades, l’ACC va comprovar els continguts dels blogs denunciats i es va detectar que dues denúncies feien referència al mateix lloc web.

Es va demanar la retirada del contingut

L’ACC va informar les empreses implicades en cada cas de l’existència d’aquests continguts en blogs allotjats als seus llocs i se les va requerir perquè deixessin de prestar qualsevol tipus d’intermediació amb la pàgina web/blog inspeccionada i retiressin els enllaços o continguts esmentats.

Després dels requeriments del Govern català, Google Ireland Limited va bloquejar l’accés a set blogs d’internet per apologia dels trastorns alimentaris però quedava pendent retirar l’accés a un d’aquests, que s’allotja a l'esmentat Automatic ABC Ireland Limited.

Notícies relacionades

Ara, i ja que no s’ha fet efectiu el requeriment de retirada de l’accés, la inspecció de Consum ha proposat l’obertura del corresponent expedient sancionador, que encara no s’ha notificat a l’empresa, han indicat les mateixes fonts del departament d’Empresa i Coneixement.

El Govern català ha modificat aquest any, a través d’un decret llei, el Codi de Consum de Catalunya, el primer de tot Europa que permet sancionar empreses i xarxes socials amb continguts que promouen trastorns de la conducta alimentària.

Temes:

Anorèxia