DESPRÉS DE LES RETALLADES

Els treballadors de l'ICS cobraran el 75% del complement de productivitat

Aquest mateix any els serà tornat després d'haver sigut retallat el 2012

La consellera de Salut, Alba Vergés, es compromet a retornar-lo al 100% el 2020

zentauroepp30891150 canovelles 01 09 2015 cap centro de atencion primaria de can180603101830

zentauroepp30891150 canovelles 01 09 2015 cap centro de atencion primaria de can180603101830

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dimecres, el Parlament ha aprovat el decret llei urgent del Govern que permetrà els professionals estatutaris de l’Institut Català de la Salut (ICS), que són el 99% dels treballadors, percebre el complement de productivitat retallat des del 2012, per tant, aquest any recuperaran el 75%, després que ho aprovés el Consell Executiu al març.

CCOO fixa en unes 40.000 persones, aproximadament, el personal estatutari de l’ICS, tot i que fonts del sindicat matisen que es beneficiaran del complement els treballadors fixos, interins i eventuals amb més de sis mesos d’antiguitat.

Aquesta recuperació és una demanda del personal de l’ICS, ja que té en la seva retribució un pes superior al de la resta de col·lectius d’empleats públics, i s’ha debatut en dues sessions (el novembre de l’any passat i al febrer) a la Mesa Sectorial de Negociació en Sanitat.

Després que el Govern ho aprovés el 19 de març, amb l’aval per unanimitat de la Cambra d’aquest dimecres es compleix l’últim tràmit perquè els treballadors de l’ICS puguin cobrar aquesta part del complement variable per objectius (DPO) en la nòmina d’abril, que és quan solien cobrar-lo.

Aquesta recuperació és un dels punts inclosos en l’acord entre l’ICS i Metges de Catalunya que va permetre desconvocar la vaga de novembre la nit del quart dia i que preveia arribar al 100% de les retribucions vinculades en un màxim de dos anys.

Compromís de Salut

“Agraeixo que la convalidació sigui ràpida perquè realment la convalidació és el retorn de dret del 75% del complement de direcció per objectius dels treballadors de l’ICS, amb el compromís que l’any que ve arribem al 100%”, ha declarat als periodistes la consellera de Salut, Alba Vergés, després d’aprovar-se el decret.

Ha destacat que això suposa 48 milions d’euros d’inversió cap als professionals, “que al final és a la ciutadania i a la prestació dels serveis sanitaris”, ha dit sobre un complement que es va posar en marxa el 2004 i que va ser retallat per l’executiu d’Artur Mas el 2012.

La votació del decret ha tirat endavant per unanimitat, però el PP ha demanat votar que, en comptes de tramitar-se com a projecte de llei, es faci com a llei, buscant garantir per llei el compromís de recuperar el 100% del complement el 2020 i no supeditar-lo a uns Pressupostos que aquest any el Govern no ha aconseguit tirar endavant, per la qual cosa s’ha vist obligat a aprovar decrets per complir els seus compromisos.

Notícies relacionades

Aquesta votació ha tirat endavant amb els vots a favor de Cs, PSC, Comuns i PP, amb l’abstenció de la CUP i tot i els vots en contra dels partits que recolzen el Govern: JxCat i ERC.

Durant el debat parlamentari, la majoria de grups ha retret al Govern que la mesura hauria d’haver sigut inclosa en els Pressupostos de la Generalitat 2019 que el Govern no ha tramitat al Parlament, perquè no compta amb els avals per tirar-los endavant.

Temes:

Alba Vergés