sanitat

Calendari de vacunes d'Espanya

El calendari vacunal únic entra en vigor l'1 de gener a tot el territori espanyol

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministeri de Sanitat i els consellers de les comunitats autònomes van aprovar el 15 de novembre passat el primer calendari de vacunes comú d'Espanya per a totes les edats.

Aquest calendari vacunal únic –en vigor des de l'1 de gener del 2019– substitueix el calendari comú infantil que hi havia fins ara. A més de les immunitzacions d'aquesta etapa, incorpora les recomanacions de vacunació en grups de risc i la població adulta. 

Notícies relacionades

En total, el calendari de vacunes unificat per a tot Espanya inclou la prevenció de 14 malalties infeccioses (poliomielitis, diftèria, tètanus, tos ferina, malaltia per haemophilus influenzae b, xarampió, rubèola, parotiditis, hepatitis B, malaltia meningocòccica C, varicel·la, virus del papil·loma humà, malaltia pneumocòccica i grip). L'administració de vacunes es planteja des de fins i tot abans de néixer i fins als 65 anys.

L'esmentat calendari, que algunes comunitats autònomes tenen previst ampliar amb l'aplicació d'altres vacunes que complementin totes les comunes al territori espanyol, ve a reforçar l'aposta del Govern per aquest tipus de tractaments en plena època d'efervescència sobre el debat que han aixecat els denominats col·lectius antivacunes; i també en plena ofensiva de Sanitat contra les pseudoteràpies.