Números positius

Espanya està fora de l'abast del xarampió i la rubèola, diu l'Organització Mundial de la Salut

L'OMS considera que Espanya no té cap risc de patir brots de contagi per aquestes malalties

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha confirmat la bona situació que viu Espanya pel que fa a la transmissió endèmica del virus del xarampió i de la rubèola, ja que no hi ha contagis des de fa més de 36 mesos. D’aquesta manera, ja es consideren malalties eliminades i l’organisme ha assenyalat que això ha sigut resultat d’un procés responsable de vacunació dels menors.

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, Carmen Montón, ha explicat que el 15 d’agost passat la Comissió Europea de Verificació per a l’Eliminació del Xarampió i la Rubèola va enviar una carta en la qual confirma que Espanya queda fora del contagi endèmic de les dues malalties. La ministra ha qualificat aquesta informació de "bona notícia".

L’OMS assenyala que els 203 casos confirmats entre l’1 gener i el de 5 agost que s’han produït a Espanya són importats, per això, segons Montón, l’organització ratifica que el país "compleix molt bé la taxa de vacunació".

Promoure la vacunació

La ministra ha qualificat de "casos aïllats" les últimes dades aportades per l’OMS, que recullen que unes 41.000 persones s’han infectat de xarampió al continent europeu durant el primer semestre del 2018, unes xifres que superen amb escreix els registres de qualsevol any en l’última dècada.

A causa d’això, Carmen Montón ha insistit en la importància de vacunar-se i ha agraït tant als metges de família com als pediatres que a Espanya hi hagi una taxa "molt alta de vacunació" contra el xarampió, que està per sobre del 95%, motiu pel qual "no hi ha virus circulants al nostre territori", ha assegurat.

Notícies relacionades

No obstant, Montón ha avançat que des de la Direcció General de Salut Pública s’insistirà en la necessitat de vacunar-se per prevenir brots d’aquestes i altres malalties i perquè "alguns moviments contraris no arrelin" a Espanya, com aquells que propaguen "informacions que no es corresponen amb la veritat".

La ministra ha posat l'accent en el fet que el "calendari de vacunes cal complir-lo en benefici de la salut individual dels nens, però també de la salut col·lectiva", per això ha demanat als pares de família que no es deixin enganyar: les vacunes sí que són necessàries.

Temes:

Vacunes Xarampio