01 juny 2020

Anar al contingut

TARRAGONA

Un home de 41 anys mor a Tortosa per cop de calor

Salut confirma quatre casos de mort a causa de les altes temperatures i hi ha uns altres dos sospitosos

Protecció Civil va tancar ahir l'alerta per onada de calor que havia activat el 2 d'agost

Beatriz Pérez

Un home de 41 anys mor a Tortosa per cop de calor

Un home de 41 anys va morir ahir a Tortosa (Tarragona) a causa d’un cop de calor, segons ha confirmat la Conselleria de Salut aquesta mateixa tarda. La víctima, que es trobava indisposada a la via pública, va ser traslladada a MC Mutual de Tortosa, on no es va poder fer res per salvar-li vida. Amb aquesta són ja quatre les morts a Catalunya a causa de les altes temperatures. El 2017 no es va produir cap.

Dissabte passat unes altres dues persones (probablement sense llar, ja que anaven indocumentades) van morir a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. Un dia abans, divendres, un altre home havia mort a l’Hospital Clínic de Barcelona després de ser atès pel Sistema d’Emergències Médiques (SEM). Les tres morts, ha confirmat la conselleria, van ser per cop de calor.

A més, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat) està investigant uns altres dos possibles casos (encara no confirmats) de morts causades per les altes temperatures: el d’un home de 62 anys ahir a Barcelona i el d’un altre de 45 que va morir dilluns a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Tancada l’alerta per calor

Tot i que les temperatures no són tan extremes com el cap de setmana passat, el punt àlgid de l’onada de calor, continuen sent elevades. Ahir Protecció Civil de la Generalitat va tancar l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per onada de calor que es va activar el passat 2 d’agost. D’altra banda, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) va donar per finalitzat l’episodi de calor i s’esperen precipitacions a tot Catalunya a partir de demà.

Durant tot aquest episodi d’onada de calor (des del dia 2 fins avui), el telèfon d’emergències 061 de CatSalut ha atès un total de 453 trucades relacionades amb les altes temperatures, incloent consultes telefòniques i mobilització dels recursos del SEM.

Temes: Calor