recaptació de fons

Més de 100.000 persones es mullaran per l'esclerosi múltiple a Catalunya

La campanya 'Mulla't' celebra els seus 25 anys amb un cartell de Javier Mariscal i una cançó del grup Macedònia

L'edició d'aquest any se celebrarà el 8 de juliol i estarà dedicada als nens, el 10% dels diagnòstics

rjulve43987304 barcelona  barcelones  26 06 2018    sociedad  rueda de pren180626175549

rjulve43987304 barcelona barcelones 26 06 2018 sociedad rueda de pren180626175549 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més de 100.000 persones es banyaran el pròxim dia 8 a les 650 piscines que participen en la campanya 'Mulla’t per l’esclerosi múltiple' amb l’objectiu de recaptar fons per a la investigació d’aquesta malaltia.

La Fundació Esclerosi Múltiple ha presentat aquest dimarts la 25a edició de la campanya al Club Atlètic de Barcelona, que ha comptat amb la participació del dissenyador Javier Mariscal, autor del cartell d’aquest any, i del grup musical Macedònia, que ha estrenat la seva cançó dedicada a l’esdeveniment. 'Mulla’t' és l’acte de sensibilització amb més impacte social després de 'La Marató' de TV-3.

La campanya 'Mulla’t' s’ha anat consolidant amb els anys i ha aconseguit celebrar-se a més de 650 piscines de Catalunya, en les quals les persones que hi participen neden uns metres en suport a la investigació i la sensibilització d’aquesta malaltia, una patologia neurològica inflamatòria i autoimmune que danya la mielina que envolta les neurones.

La presidenta de la Fundació Esclerosi Múltiple, Maria José Abella, ha assegurat que des que va començar aquesta campanya "s’ha avançat molt en la investigació, tant en el diagnòstic com en el tractament, s’han creat centres especials d’acollida i tractament per als malalts, així com l’Observatori Esclerosi Múltiple i diversos cursos per a pacients i familiars, a més de ser pioners en neurorehabilitació en comparació amb la resta de l’estat". 

Fons per als nens

Aquest any, els fons recaptats es destinaran a millorar les condicions de vida dels nens que pateixen esclerosi múltiple i dels seus pares, que suposen el 10% dels diagnòstics.

Actualment, l’esclerosi múltiple pediàtrica afecta7.500 nens a Catalunya. "El fet que aquesta malaltia sigui molt desconeguda fa necessaris més recursos de suport tant per al menor afectat com per als seus familiars, perquè hem de tenir en compte que tenen un llarg camí per davant i assegurar-nos que ho faran en les millors condicions possibles," ha apuntat Abella.

Notícies relacionades

La neuròloga del Cemcat Mar Tintoré ha explicat que "la malaltia és difícil de diagnosticar en nens i ells pateixen més del doble de brots que els adults, tot i que també tenen més capacitat de recuperació."

Tintoré ha celebrat que per primera vegada s’hagi fet un assaig clínic només amb pacients d’esclerosi múltiple pediàtrica i s’hagi aconseguit un nou tractament oral que millora la qualitat de vida del malalt.