Dia Mundial del Càncer d'Ovari

Càncer d'ovari: augmenta la supervivència

Un 42% de les dones afectades sobreviuen als cinc anys de la malaltia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La supervivència a cinc anys del càncer d'ovari ha augmentat un 11 % els últims 15 anys i un 42 % de les dones afectades de càncer d'ovari sobreviuen als cinc anys de la malaltia, segons ha explicatl'Institut Català d'Oncologia (ICO).

L'ICO, amb motiu del Dia Mundial del Càncer d'Ovari, que se celebrarà demà, ha explicat a més, que el càncer d'ovari és el vuitè tipus de càncer més freqüent en dones, amb prop de 445 casos nous a l'any a Catalunya, la qual cosa suposa gairebé un 3,5 % de tots els tumors en dones.

A més, un 75 % d'aquest tipus de càncer es diagnostica generalment en estadis avançats perquè, "en estadis inicials no sol provocar símptomes i en estadis avançats es confonen amb els d'altres patologies benignes de l'abdomen", han explicat.

En aquest sentit, l'ICO ha assegurat que un altre dels motius pels quals la malaltia es diagnostica en estadis avançats és perquè encara no hi ha un programa de garbellament avançat.

Nous fàrmacs

A més, l'ICO ha advertit que el càncer epitelial d'ovari, que representa un 85% dels casos, és la segona neoplàsia ginecològica més freqüent després del càncer de cos uterí, però "continua sent encara la principal causa de mort".

Així, l'Institut Català d'Oncologia ha explicat que l'augment de la supervivència de les pacients afectades per càncer d'ovari es pot atribuir a diversos factors, com la millora en el tractament, l'inici de la centralització de la manera de tractar i valorar la pacient en equips multidisciplinaris especialitzats, els nous fàrmacs i els assajos clínics.

A més, "s'espera que la introducció de nous fàrmacs com els antiangiogènics i els inhibidors de PARP als diferents esquemes de quimioteràpia prèviament existent continuï augmentant la supervivència d'aquests pacients", han assegurat.

Notícies relacionades

D'altra banda, els experts asseguren que l'accés dels pacients als assajos clínics d'investigació en centres de referència permeten "continuar avançant en el coneixement de la malaltia i el desenvolupament de nous tractaments".

"Les pacients que participen en aquests estudis contribueixen a la investigació i poden ajudar, en un futur, altres persones i en alguns casos poden accedir a nous tractaments que encara estan en fase experimental però que poden millorar el curs de la malaltia", han detallat.

Temes:

Càncer