27 febr 2020

Anar al contingut

Pioner a Espanya

Vall d'Hebron grava una operació en realitat virtual per formar cirurgians

Poden seguir la intervenció amb una visió de 360 graus

Vall d'Hebron grava una operació en realitat virtual per formar cirurgians

L'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona ha gravat per primera vegada a Espanya una intervenció de pròtesi de maluc en realitat virtual, fet que permetrà a altres cirurgians millorar la seva tècnica ja que podran visualitzar tots els detalls de la intervenció a través d'unes ulleres de realitat virtual.

Segons ha comunicat Vall d'Hebron, el projecte respon a la necessitat de disposar d'eines d'aquest tipus per "millorar la formació" de metges residents, que fins ara podien seguir intervencions així a través d'una reproducció en temps real i que ara ho podran fer amb una visió de 360 graus.

Per fer la gravació es van situar 6 càmeres en diversos punts del quiròfan, que van gravar de forma simultània la intervenció, ha explicat un dels impulsors del projecte, el doctor Víctor Barro, metge adjunt de la Unitat de Cirurgia del Maluc de l'hospital.

"Molta especialització"

La tècnica d'implantació d'una pròtesi de maluc que va ser gravada necessita "un elevat nivell d'especialització" i s'utilitza en molt pocs centres, fet pel qual l'eina de la realitat resulta "molt útil" en la formació dels professionals que hagin de fer-la servir.

El vídeo, que mostra una visió completa del quiròfan i inclou una finestra amb els detalls més importants de l'operació, està dirigit a traumatòlegs de la Vall d'Hebron i de "qualsevol lloc del món" que vulguin iniciar-se en la tècnica.