SANITAT

El Regne Unit estudia demanar el passaport per accedir a l'atenció mèdica

L'objectiu és evitar abusos i assegurar el cobrament dels tractaments als estrangers

jgblanco23318925 senior british cardiac surgeon francis wells  l  is filmed d161122121800

jgblanco23318925 senior british cardiac surgeon francis wells l is filmed d161122121800 / SENIOR BRITISH CARDIAC SURGEON WELLS IS FILMED DURING A COMPLEX

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats sanitàries britàniques estudien demanar als pacients el passaport o una altra forma d'identificació per accedir a l'atenció mèdica per evitar abusos i assegurar el cobrament dels tractaments als estrangers.

El Ministeri britànic de Sanitat ha informat aquest dimarts que avaluen aplicar aquest pla a tota la Sanitat després que algunes àrees del Servei Nacional de Salut (NHS) ja estan sol·licitant la identificació per a alguns tractaments que no són d'urgència.

El secretari permanent del Ministeri de Sanitat, Chris Wormald, va declarar al Comitè de Comptes Públics de la Cambra dels comuns que l'NHS encara té "un camí per recórrer" per poder reclamar els diners per l'atenció mèdica a estrangers.

Wormald va admetre que hi ha problemes a l'hora d'identificar la nacionalitat dels pacients.

"Tenim autoritats sanitàries locals que estan veient si demanen dues formes d'identificació abans del tractament", va afegir Wormald, si bé va admetre que és un pla "controvertit" perquè suposaria demanar de sobte a tota la població que faciliti el passaport.

INQUIETUD PEL PLA

La presidenta d'aquest comitè parlamentari, Meg Hillier, no va amagar la seva inquietud pel pla ja que molts britànics no tenen passaport ni cap altra forma d'identificació perquè al Regne Unit no existeix un document nacional d'identitat.

"Com que mai han viatjat, no tenen passaport, o no tenen permís de conduir (una forma d'identificació utilitzada en aquest país) perquè no han conduït mai", va afegir Hillier.

Notícies relacionades

Els visitants de l'Espaio Econòmic Europeu (EEE) tenen cobertura mèdica en virtut d'acords pels quals els seus respectius països paguen pels tractaments. Aquesta informació surt a la llum enmig de la incertesa sobre les negociacions per a la sortida britànica de la Unió Europea (UE) després del referèndum del 23 de juny.

La primera ministra britànica, Theresa May, ha indicat que activarà l'article 50 del Tractat de Lisboa, que inicia els dos anys de negociacions sobre la retirada, abans de finals de març del 2017.