25 maig 2020

Anar al contingut

L'alarma per l'enterovirus duplica les urgències pediàtriques a la Vall d'Hebron

Els responsables de l'hospital auguren més casos, però "la gran majoria seran lleus"

L'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona ha registrat un augment del 100% de les urgències pediàtriques l'última setmana, arran de l'alerta generada pel brot víric per enterovirus, que pot comportar alteracions neurològiques.

El cap del Servei de Pediatria de l'Hospital, Carlos Rodrigo, ha explicat que si normalment arriben 90 urgències diàries a l'hospital maternoinfantil, ara se n'atenen 180.

"No és que creixi el nombre de casos, sinó que augmenta la preocupació", ha aclarit el pediatre, que ha subratllat que la gran majoria de casos són lleus i evolucionen favorablement.

Ha pronosticat l'existència de més casos, si bé la "gran majoria seran lleus", i probablement s'estendran fins a finals d'estiu principis de tardor, encara que ningú pot fer un pronòstic de l'epidèmia.

Ha explicat que a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, més conegut com a Can Ruti, s'atenen entre un 50% i un 60% més d'urgències diàries.

CREIXEN UN 30% A SANT JOAN DE DÉU

Per la seva banda, l'Hospital Sant Joan de Déu, a Esplugues de Llobregat i de referència en l'àmbit infantil, les urgències han ascendit un 30% respecte als dies ordinaris, en què arriben 200 casos diaris.

El president de la Societat Catalana de Pediatria (SCP), Ferran A. Moraga, ha destacat l'augment de consultes telefòniques pediàtriques generades arran de la detecció dels casos diagnosticats per primera vegada a Catalunya.

Des de dimecres fins divendres a les vuit del matí, el 061 CatSalut Respon ha atès 330 persones per consultes sanitàries relacionades amb l'enterovirus.

Les peticions més habituals són la simptomatologia, les mesures preventives i els mecanismes de contagi d'aquesta tipologia de virus, segons dades de la Conselleria de Salut, que ha reforçat l'equip d'atenció telefònica amb metges i infermeres per donar una millor resposta.