Les escoles presenten batalla a l'enterovirus

Centres educatius i empreses de colònies i campaments intensifiquen les mesures de prevenció i detecció del serotip

Els col·legis reforcen accions com rentar-se les mans i extremen la higiene de les zones d'educació infantil

mjibanez32640169 berga 02 02 2016 polemica en berga por el cierre d160520183722

mjibanez32640169 berga 02 02 2016 polemica en berga por el cierre d160520183722 / Albert Bertran

1
Es llegeix en minuts
MARÍA JESÚS IBÁÑEZ / BARCELONA

Que es rentin amb cura les mans abans i després de menjar, que no beguin aigua d'un mateix got, ni comparteixin coberts al menjador i que si tenen febre ja no vagin al col·legi. Encara que siguin només unes dècimes. Les escoles i cases de colònies catalanes han començat a informar aquest divendres les famílies dels alumnes sobre les mesures adoptades, després de rebre instruccions de les conselleries de Salut i Ensenyament sobre com prevenir i actuar davant possibles casos d'enterovirus.

"Es tracta, sobretot, que no s'estengui l'alarma, que els pares vegin que estem pendents i que ells poden estar tranquils", explica Antoni Burgaya, secretari general de l'Escola Pia de Catalunya, que ha enviat una circular a les famílies dels seus més de 20.000 alumnes. "Els hi expliquem com s'han reforçat les mesures d'higiene, no només rentant les mans dels nens, sinó també en els serveis de neteja dels col·legis, a qui hem demanat que extremin la higienització dels espais que fan servir habitualment els estudiants d'infantil i primària", detalla Burgaya. També s'han donat instruccions als monitors dels menjadors escolars perquè intensifiquin la vigilància en aquest sentit.

A més, si arriba el cas que un alumne presenta símptomes de tenir febre i la seva temperatura és superior als 37,5º, el menor serà traslladat a la infermeria de l'escola, a l'espera que la família el vagi a recollir, preveu el document. Les recomanacions enviades a les famílies les ha elaborat Anna Mampel, infermera de l'Escola Pia de Terrassa, i s'hi precisen quins passos preventius han de seguir els pares, d'acord amb les indicacions del Servei de Vigilància Epidemiològica de la Generalitat.

TAMBÉ EN CASES DE COLÒNIES

Notícies relacionades

La Conselleria de Salut insisteix també en la tasca que fan cases de colònies i altres instal·lacions en què conviuen menors de poca edat. "Rentar-se les mans i altres pràctiques similars d'higiene formen part de la nostra rutina habitual", assegura un portaveu de la Fundació Catalana de l'Esplai (Fundesplai), que gestiona una xarxa d'equipaments que en aquest tram de final de curs està acollint desenes de grups escolars.

La Conselleria d'Ensenyament, per la seva banda, ha reforçat els sistemes d'informació, a través dels seus portals d'internet xtec.gencat.cat i Família i Escola.