A LONDRES

Aïllada un altre cop per Ebola una infermera britànica que va ser donada d'alta

Els sanitaris diuen que es tracta d'un romanent de la malaltia i consideren que no hi ha perill de contagi

Fotografia d’arxiu sense datar, facilitada per la família, de Pauline Cafferkey.

Fotografia d’arxiu sense datar, facilitada per la família, de Pauline Cafferkey. / ARXIU / EFE

1
Es llegeix en minuts

La infermera britànica Pauline Cafferkey, diagnosticada amb Ebola el desembre passat, ha sigut aïllada en un hospital de Londres al tornar-se-li a detectar el virus, ha informat aquest divendres la cadena BBC.

Les autoritats sanitàries d'Escòcia han afirmat que es tracta d'un romanent de la malaltia i que es pensa que no hi ha perill de contagi.

Cafferkey, de 39 anys, va contraure el virus quan treballava com a sanitària a Sierra Leone amb l'organització humanitària Save the Children per mirar de contenir el brot de la malaltia que va afectar l'Àfrica occidental.

La infermera va passar prop d'un mes en aïllament al Royal Free Hospital de Londres i va arribar a estar en estat crític abans de rebre un tractament experimental amb plasma sanguini d'un altre malalt britànic, el també sanitari Will Pooley.

El Ministeri de Sanitat ha afirmat que l'ingrés de Cafferkey és una mesura de "precaució" i que no hi ha risc significatiu per a la salut pública.

Els protocols en vigor al Regne Unit indiquen que qualsevol persona diagnosticada amb Ebola ha de ser traslladada com més aviat millor a la unitat d'aïllament preparada al Royal Free Hospital de la capital britànica.

En un comunicat, l'hospital ha confirmat que la infermera ha estat traslladada des de Glasgow aquesta matinada a causa d'una "inusual complicació tardana relacionada amb la infecció ¿prèvia ¿amb el virus de l'Ebola".

"Serà tractada en la unitat d'alt nivell d'aïllament d'acord amb les pautes nacionals establertes", assenyala la nota del centre.

L'Ebola només es pot transmetre per contacte directe amb la sang o fluids corporals de la persona infectada durant l'etapa simptomàtica de la malaltia, ha subratllat l'hospital.

Notícies relacionades

La setmana passada, Cafferkey va ser a Londres per rebre un premi en reconeixement dels riscos que va prendre per ajudar a l'Àfrica durant l'epidèmia d'Ebola.

En una entrevista amb la BBC, la infermera va explicar que durant el període de recuperació de la malaltia ha experimentat problemes de tiroide i ha perdut els cabells.