Patarroyo podrà tornar a fer proves amb micos per investigar la malària

L'immunòleg afirma que en dos anys tindrà a punt la vacuna

Patarroyo explica el seu descobriment amb ajuda d’un gràfic.

Patarroyo explica el seu descobriment amb ajuda d’un gràfic. / MAURICIO DUEÑAS (EFE)

1
Es llegeix en minuts

L'immunòleg colombià Manuel Elkin Patarroyo, descobridor d'una vacuna contra la malària, ha afirmat que ara que se li torna a permetre fer proves amb micos pot aconseguir en dos anys la fórmula definitiva per combatre aquesta malaltia.

El Consell d'Estat de Colòmbia va autoritzar dilluns Patarroyo a utilitzar micos de la regió amazònica de la triple frontera, que uneix el seu país amb el Brasil i el Perú, per a la seva investigació, centrada a millorar la vacuna que va descobrir el 1987 i que té un rang de protecció del 40%.

Després de la decisió a favor seu, que li permet utilitzar aquests animals si compleix amb diversos requisits de la Corporació per al Desenvolupament Sostenible del Sud de l'Amazònia (Corpoamazonía), el científic ha afirmat que en dos anys pot aconseguir una vacuna amb efectivitat del 100%.

Notícies relacionades

"Quatre anys paralitzat és molt de temps. Estem a dos anys d'entregar la vacuna contra la malària completament efectiva", ha dit l'immunòleg en una entrevista amb l'emissora colombiana Blu Radio.

El científic, que va donar la patent del seu descobriment a l'ONU, ha vist durant quatre anys paralitzat el seu treball arran d'una denúncia interposada per ecologistes, que l'acusen de "tràfic il·legal" d'animals.

Temes:

Malària