MENYS LLISTES D'ESPERA

Augmenten un 8% les intervencions quirúrgiques a l'Hospital de Bellvitge

Les millores organitzatives i la incorporació de tècniques menys invasives han ajudat a l'increment

Imatge d’una operació a l’hospital de Bellvitge.

Imatge d’una operació a l’hospital de Bellvitge. / HOSPITAL DE BELLVITGE

1
Es llegeix en minuts

L'Hospital de Bellvitge va incrementar el 2014 en un 8,3% les intervencions quirúrgiques practicades respecte a l'any anterior, de les quals un 35%van ser de gran complexitat, segons ha informat el centre en un comunicat.

Aquest increment en l'activitat quirúrgica ha permès aconseguir que el 83,4% de pacients en llista d'espera per als 14 procediments quirúrgics garantits pel Servei Català de la Salut (CatSalut) hagin estat operats abans de sis mesos de l'any passat.

Segons fonts del centre, els resultats han estat possibles gràcies a la incorporació de millores organitzatives i a la priorització de pacients, que, en condicions d'igualtat clínica, feia més temps que s'esperaven.

D'aquesta manera, el nombre de persones que han estat intervingudes abans de sis mesos dels 14 procediments garantits ha augmentat un 27,3 % (del 56,1 % el gener de 2014 al 83,4% el desembre del 2014).

La incorporació de tècniques quirúrgiques innovadores menys invasives també ha permès augmentar l'activitat quirúrgica del centre.

Així, la cirurgia major ambulatòria s'ha incrementat en un 3,6%, i la cirurgia menor, un 13%.

Notícies relacionades

A més, l'hospital ha reduït en més de la meitat la llista d'espera de cirurgia cardíaca, de 169 pacients el desembre del 2013 a 76 persones el mateix mes del 2014.

Fonts del centre assenyalen que en aquest cas mai se superen els tres mesos de demora i que inclou exclusivament pacients que no estan en situació de risc vital, ja que els casos que necessiten atenció immediata són intervinguts amb caràcter urgent.