Primers 100 dies

L’Ajuntament de Sabadell compra el primer bloc de pisos ocupats per destinar-los a lloguer social

L’alcaldessa de Sabadell anuncia les principals prioritats en els 100 primers dies de mandat

Farrés suma a Sabadell una tinença d’alcaldia i crea una regidoria de plagues

Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell: «No gaudirem de la majoria absoluta, continuarem treballant com fins ara»

L’Ajuntament de Sabadell compra el primer bloc de pisos ocupats per destinar-los a lloguer social

Anna Mas

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Sabadell ha comprat el primer dels tres blocs amb pisos ocupats que havia anunciat que adquiriria.

És un edifici de vuit vivendes que es destinaran a lloguer o emergència social. Ho ha anunciat aquest dilluns 3 de juliol l’alcaldessa Marta Farrés, junt amb altres prioritats que s’ha marcat pels primers 100 dies de mandat. Farrés ha dit que el consistori està analitzant la situació dels ocupants dels pisos comprats perquè accedeixin al circuit de vivenda protegida o perquè s’avanci el procés judicial per desallotjar-los.

El pressupost de la compra i rehabilitació és de 720.000 euros. D’altra banda, ha explicat que en els pròxims tres mesos el govern vol culminar la compra del Museu del Gas i també pacificar diversos entorns escolars.

Sobre el museu, ha recordat que la intenció és ubicar el Museu d’Història de la ciutat, amb especial atenció al llegat tèxtil. En paral·lel a les gestions de compra, aquest juliol el govern preveu començar els tràmits per redactar el projecte museístic perquè les obres puguin començar el 2024.

En relació amb els entorns escolars, Farrés ha anunciat una partida de 920.000 euros per renovar els voltants d’una vintena d’àrees. La previsió és millorar la gestió del trànsit, ampliar les voreres, reforçar la vegetació i crear passos de vianants elevats.

D’altra banda, l’alcaldessa ha destacat que durant els primers 100 dies de mandat es proposa impulsar una modificació puntual del Pla General per revisar els usos industrials i terciaris del riu Ripoll per atraure noves empreses.

Notícies relacionades

Finalment, ha anunciat que l’executiu local preveu plantar 1.500 arbres per tota la ciutat i distribuir milers de kits als propietaris de gossos perquè recullin les caques dels animals i netegin les orines. Els kits inclouran bosses i bidons d’aigua.

Llegeix totes les notícies de Sabadell a EL PERIÓDICO Sabadell