A Francesc Layret

Sabadell anuncia que els seus nous 32 pisos de lloguer social estaran disponibles a la tardor

L’Ajuntament de Sabadell construirà 528 vivendes de lloguer social fins al 2025

Aquests són els 143 municipis amb zones tensades on el Govern vol limitar el lloguer

Sabadell anuncia que els seus nous 32 pisos de lloguer social estaran disponibles a la tardor
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sabadell (Vallès Occidental) disposarà a la tardor d’un edifici amb 32 pisos de lloguer social. La nova promoció municipal que VIMUSA ha construït al carrer de Francesc Layret es troba ja en la fase final d’obres.

Així, s’ha previst que es puguin donar per finalitzades després de l’estiu i les vivendes es puguin entregar entre la tardor i finals d’any, una vegada fets tots els tràmits administratius pertinents. La construcció de l’edifici ha comportat una inversió d’aproximadament sis milions d’euros.

L’edifici de Francesc Layret arriba després que en els últims mesos hagi finalitzat lapromoció de la carretera de Barcelona, amb 21 pisos i que va suposar que l’ajuntament tornés a fer vivenda social després de més de 10 anys sense construir cap nova promoció: «Tenim la voluntat d’incrementar el nombre de pisos de lloguer a preu protegit, i contribuir així a fer que l’accés a la vivenda deixi de ser un motiu de desigualtat entre la ciutadania». 

No obstant, s’ha de recordar que les dues promocions van ser anunciades pel govern per al 2015-2019, tot i que, com ja va criticar Eloi Cortés, regidor d’Acció Social, no es van posar ni en marxa els projectes.

L’alcaldessa, Marta Farrés, ha expressat la voluntat d’anar incrementant el parc de lloguer públic a la ciutat: «Pròximament, començarem noves construccions, entre finals d’aquest any i principis del que ve, a Can Gambús, per assolir l’objectiu de més de 500 vivendes públiques de nova construcció, de lloguer, per intentar contenir al màxim els preus i si també podem abaixar-los».

¿Com són els pisos?

¿Com són els pisos?Els pisos de Francesc Layret tenen entre una i tres habitacions, amb superfícies construïdes aproximades d’entre 54 m² i 95 m². A la planta baixa hi ha un espai comercial que es podrà dividir en cinc locals. També compta amb dos soterranis amb trasters i aparcaments.

El preu del lloguer dels pisos, amb despeses incloses, oscil·larà entre els 385 i 595 euros al mes. Les places d’aparcament costaran entorn de 50 euros mensuals.

No obstant, la nova promoció compta amb una subvenció de la Generalitat d’un total de 960.000 euros, atorgats a VIMUSA per l’Agència de la Vivenda de Catalunya. En aquest sentit, l’agència ha atorgat també 630.000 euros per l’edifici situat a la carretera de Barcelona. En total, l’aportació ha sigut de gairebé 1,6 milions d’euros.

528 pisos a preu assequible

Notícies relacionades

528 pisos a preu assequibleL’edifici de Francesc Layret és el segon que es finalitza en els plans municipals per construir 528 noves vivendes de lloguer assequiblea la ciutat. Així, a més d’aquest i el de la carretera de Barcelona, l’ajuntament té previstes sis promocions més, que construiran VIMUSA i l’empresa mixta SBD Alquiler Social: el Complex Roureda per a persones grans, quatre a Can Gambús i una a Can Ustrell.

Llegeix totes les notícies de Sabadell a EL PERIÓDICO Sabadell

Temes:

Sabadell Estiu