Vivenda

L’Ajuntament de Sabadell construirà 528 vivendes de lloguer social fins el 2025

  • Les vivendes, que suposaran una inversió de 104 milions d’euros, es distribuiran en vuit promocions

  • D’aquesta manera, Sabadell incrementarà un 34% el parc de vivendes de protecció oficial, que passarà de les 1.568 actuals a 2.096

  • També es construirà un nou complex per a la gent gran de 100 vivendes a la Roureda

L’Ajuntament de Sabadell construirà 528 vivendes de lloguer social fins el 2025
3
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha anunciat aquest divendres que el consistori construirà 528 vivendes de lloguer social fins el 2025. Es distribuiran en vuit promocions i suposaran una inversió de 104 milions d’euros.

D’aquesta manera, Sabadell incrementarà un 34% el parc de vivendes de protecció oficial (VPO) i passarà de les 1.568 actuals a 2.096. «Poder dir amb orgull que tornem a tenir polítiques públiques de vivenda després d’una legislatura perduda», ha destacat.

Les vivendes tindran un lloguer de 7 euros mensuals el metre quadrat, cosa que situarà en els 450 euros un pis de 70 metres amb pàrquing inclòs. La «joia de la corona», segons Farrés, serà el nou complex per a la gent gran de 100 vivendes a la Roureda.

528 vivendes amb aspiracions a més

En una roda de premsa, Marta Farrés ha volgut aclarir que s’han compromès a construir aquestes 528 vivendes «en un exercici de prudència extrema», perquè confien que la xifra sigui clarament superior al final del mandat. Per exemple, ha afegit, en aquest càlcul no es tenen en compte els pisos que el consistori pugui adquirir en un futur a través del tempteig i retracte.

L’alcaldessa ha destacat també el fet que incrementar en un 34% el parc de vivenda pública servirà, de passada, per abaixar els preus del lloguer privat. Aquí, ha recordat que aquests pisos van destinats a veïns que, sense estar en una situació «límit», tenen problemes per accedir al mercat privat de lloguer amb els seus sous.

De les vuit promocions, dues, la de la carretera de Barcelona, amb 21 vivendes, i la del carrer Francesc Layret, amb 32, ja van ser anunciades per l’anterior govern municipal, tot i que, com ha criticat Eloi Cortés, regidor d’Acció Social, no se’n van posar ni en marxa els projectes. Aquestes dues promocions seran les primeres que es posaran en marxa el pròxim mes de març, amb la previsió de finalitzar-les el 2023.

Nou complex per a gent gran a la Roureda

Al sector de Can Gambús es construiran quatre promocions de 105, 108, 64 i 48 vivendes. Les obres començaran entre el 2022 i el 2023, i haurien de finalitzar el 2025.

La vuitena promoció és el nou complex per a la gent gran a la Roureda, que s’afegirà als que ja funcionen a Sant Oleguer, a Alexandra i el Parc Central. Es tracta d’un model d’èxit integrat per vivendes amb serveis com consergeria, neteja, informació sobre recursos i serveis a les persones grans i espais d’oci i activitats, que ara es construirà també a la zona del nord.

Farrés ha recordat que Sabadell és referent en aquest tipus d’equipaments i que hi continuaran apostant, perquè, a mitjà termini, moltes persones grans amb pensions modestes tindran seriosos problemes per poder accedir a un lloguer.

Altres accions en polítiques de vivenda

A part de les noves promocions, l’ajuntament treballa en altres línies d’acció per ampliar el nombre de vivendes de gestió pública.

Així, s’ha potenciat la intermediació amb els grans tenidors per promoure que els posin a l’abast de la ciutadania. En aquest marc, l’Ajuntament i la Sareb van arribar fa pocs mesos a un acord per incorporar 80 pisos a la borsa de vivenda d’emergència o de lloguer social.

Una altra de les línies passa per la compra de pisos ja existents. Des del juny del 2019, l’ajuntament ha adquirit –o bé es troben en procés d’adquisició– més de 40 vivendes mitjançant el dret de tempteig i retracte. Una quarantena més s’han adquirit o estan en procés per part de Vimusa.

Notícies relacionades

Així mateix, el mes de juny l’ajuntament i la Generalitat (Ofideute) van firmar un conveni de col·laboració per assessorar la ciutadania en relació amb el deute hipotecari, el lloguer de vivenda i l’aplicació de lloguer social. L’objectiu de l’acord era millorar l’eficàcia en l’aplicació de la normativa vigent i coordinar les diferents àrees de les dues administracions per aprofundir cap a una atenció més integral de les necessitats que tenen els ciutadans i ciutadanes.

Més notícies de Sabadell, a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Sabadell