Eleccions municipals

El PSC es reforça al Consell Comarcal del Vallès Occidental mentre ERC retrocedeix

Eleccions municipals 2023: el ‘pactòmetre’ de Terrassa

Resultats eleccions a Sabadell 2023: El PSC de Farrés arrasa i conquista la majoria absoluta

Resultats eleccions a Terrassa 2023: Ballart torna a guanyar les eleccions i Vox irromp en el ple municipal

El PSC es reforça al Consell Comarcal del Vallès Occidental mentre ERC retrocedeix
1
Es llegeix en minuts
ACN

El PSCes reforça al Consell Comarcal del Vallès Occidental després de les eleccions municipals d’aquest diumenge, que han permès que la força passi de 12 a 14 dels 39 representants possibles.

ERC retrocedeix de 10 a set membres, mentre que la tercera força és Junts, que ha obtingut cinc consellers, els mateixos que tenia en el mandat 2019-2023.

A Comú Guanyem també es manté, en el seu cas, amb tres membres, mentre que per primera vegada entra Voxen l’ens supramunicipal amb tres consellers i el PPpassa d’un a tres representants. La formació municipalista guanyadora de les eleccions a Terrassa, Tot per Terrassa, es manté amb dos consellers, els mateixos que obté la CUP. Per la seva banda, Ciutadans perd els quatre representants i desapareix del ple.

Notícies relacionades

El nou Consell Comarcal es constituirà a finals de juliol en un ple que es portarà a terme a l’Ajuntament de Terrassa, en un acte rotatori que cada quatre anys se celebra de forma alternativa a les dues cocapitals, Sabadell i Terrassa.

L’actual president i alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez (PSC), podria optar a la reelecció, després d’obtenir una nova majoria absoluta al municipi.