Discoteca Waka Sabadell

Arran trenca i pinta les parets de Waka Sabadell per assenyalar «un model d’oci masclista i racista»

  • L’acció s’ha publicat a través d’un vídeo en les seves xarxes socials en què denuncien que el 2022 s’hi van produir més de «40 agressions i tres violacions»

Arran trenca i pinta les parets de Waka Sabadell per assenyalar «un model d’oci masclista i racista»
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’organització juvenil Arran assenyala la discoteca Waka Sabadell per promoure un «model d’oci masclista i racista». Alguns activistes d’aquest col·lectiu han assaltat el local per trencar i pintar les parets, tal com queda reflectit en el vídeo publicat en les seves xarxes socials.

En la mateixa publicació hi apareixen diferents notícies que exposen «múltiples incidents» que acumula la sala. En aquest sentit, recorden que el 2022 a la discoteca es van produir 46 agressions, 36 detencions i tres violacions».

L’acció s’emmarca en les activitats prèvies de la jornada de vaga del 8 de març per denunciar «l’augment i la perpetuació de violència masclista».

L’últim «episodi mediàtic» i «de violència masclista» del local d’oci nocturn es va produir el 23 de desembre del 2022, quan van gravar una noia menor d’edat practicant una fel·lació a la pista de ball de la discoteca. Un vídeo que va circular per les xarxes socials i que la família va qualificar d’«agressió sexual».

A més, sospiten que la menor es trobava sota la influència d’alguna droga i que, en conseqüència, no era conscient del que feia, per la qual cosa la investigació va passar en mans dels Mossos d’Esquadra.

A la mateixa acció, els activistes han apuntat a la seu de Fecasaram, la patronal de l’oci nocturn de Girona i Barcelona, i han llançat ous a les seves portes. Cal recordar que no és la primera acció contra el local d’oci nocturn que porta a terme. Arran Sabadell va impulsar, a finals del 2022, la campanya Cerremos Waka, també en el marc del 25-N, dia per erradicar les violències masclistes.

«El bon nom» de Waka

«El bon nom» de WakaPer la seva banda, el Gremi de Discoteques de Barcelona va emetre un comunicat, el l’1 de febrer, en defensa de la discoteca Waka Sabadell, després que els Mossos irrompessin, dissabte a la matinada, a la sala per portar a terme una operació policial que va aturar la seva activitat.

Notícies relacionades

Malgrat aquest escenari, els responsables de l’establiment d’oci nocturn van qualificar el dispositiu policial de «desproporcionat». La discoteca Waka Sabadell ja va publicar un comunicat en les seves xarxes socials en què assegurava que emprendria accions legals per «defensar el bon nom de l’establiment».

Llegeix totes les notícies de Sabadell a EL PERIÓDICO Sabadell

Llegeix totes les notícies de Sabadell a EL PERIÓDICO Sabadell