Cultura

‘La filla del mar’, la versió musical de l’obra de Guimerà, arriba a Sabadell

L’aclamat i guardonat espectacle es podrà veure dissabte 1 d’octubre al Teatre La Faràndula

‘La filla del mar’, la versió musical de l’obra de Guimerà, arriba a Sabadell

Ayuntamiento de Sabadell

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La versió musical de l’obra d’Àngel Guimerà La filla del mar arriba al Teatre La Faràndula de Sabadell (Vallès Occidental) dissabte 1 d’octubre a les 20 hores. Es tracta d’un espectacle de la companyia La Barni Teatre que ha rebut múltiples guardons, entre els quals el de Millor Musical tant en els Premis Butaca com en els Premis de la Crítica de Barcelona.

Amb música de Marc Sambola i text de Jaume Viñas, La filla del marconverteix en un musical un dels drames més coneguts d’Àngel Guimerà amb la voluntat d’acostar un dels grans clàssics del teatre català, carregat de bastanta poètica i grans passions, al públic dels nostres dies.

L’argument el protagonitza l’Àgata, única supervivent d’un naufragi, que arriba a les platges d’un poble de la costa. L’Àgata ha crescut com a germana de la Mariona acollida per la seva família, però això no ha evitat els conflictes derivats de la resistència de la comunitat a la diferència. La recent tornada al poble de Pere Màrtir serà objecte de discòrdia amorosa que desencadenarà la tragèdia.

El repartiment

La proposta combina text, música i moviment per explorar conceptes com la identitat i la diferència. La protagonitzen Clara Solé com a Àgata (Premi de la Crítica a la Millor Actriu de Musical), Toni Viñals com a Pere Màrtir (Premi Butaca al Millor Actor de Musical) i Mariona Castillo com a Mariona (Premi Butaca a la Millor Actriu de Musical). La direcció la firma Marc Vilabella i entre els artífexs de l’espectacle es troben els sabadellencs Jordi Berch (disseny d’il·luminació), Nuria Llunell (caracterització) i Mariona Ubia (ajundant d’il·luminació).

Notícies relacionades

«La filla del mar» és la tercera part de la trilogia que Guimerà va dedicar a repassar la societat catalana de principis del segle XX. La peça retrata el món mariner i es completa amb Maria Rosa, dedicada al proletariat; i amb Terra Baixa, centrada en el món rural. Precisament, aquesta última es podrà veure també a La Faràndula el dia 30 d’octubre a les 6 de la tarda, en la versió creada al programa El Llop de TV-3.

Llegeix totes les notícies de Sabadell a EL PERIÓDICO Sabadell

Temes:

Teatre