La firma va presentar un ero el juliol del 2021

Els empleats de La Neteja de Sabadell cobren la indemnització després del tancament de l’empresa

Finalment ha sigut el Fons de Garantia Social qui n’ha assumit l’import, d’entre 7.000 i 8.000 euros de mitjana per treballador

Els empleats de La Neteja de Sabadell cobren la indemnització després del tancament de l’empresa

PEXES / KAROLINA GRABOWSKA

1
Es llegeix en minuts
ACN

El mig centenar de treballadores de l’empresa La Neteja de Sabadell (Vallès Occidental) han percebut finalment la indemnització després que la companyia abaixés la persiana el juny del 2021.

Finalment, ha sigut el Fons de Garantia Social (Fogasa) qui n’ha assumit l’imports, d’entre 7.000 i 8.000 euros de mitjana per treballadora, en concepte d’acomiadament objectiu i amb 20 dies per any treballat, a més de cobrar els salaris dels mesos de maig i juny i el corresponent a les vacances.

Fonts de la CNT celebren que s’hagi compensat les afectades, si bé denuncien que qui hauria de fer front als imports és l’empresa.

La firma va presentar el juny del 2021 un expedient de regulació d’ocupació (ero) de tancament després de 40 anys en funcionament i afectant tota la plantilla, sense haver abonat la nòmina corresponent al mes de maig.

El sindicat ja va denunciar que la plantilla estava en una situació delicada, ja que les empleades havien de continuar treballant perquè l’empresa no pogués justificar l’acomiadament com a procedent.

Notícies relacionades

Amb el pagament dels imports pendents es posa punt final al conflicte laboral a l’empresa, que no ha tornat a prestar serveis.

Llegeix totes les notícies de Sabadell a EL PERIÓDICO Sabadell