Cooperació internacional

Joves de Sabadell i Sarajevo reivindiquen la cultura de la pau a través del teatre

L’intercanvi finalitzarà amb la representació pública d’una funció realitzada de manera col·laborativa per visibilitzar el projecte

Joves de Sabadell i Sarajevo reivindiquen la cultura de la pau a través del teatre

Ayuntamiento de Sabadell

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En el marc de la commemoració dels 25 anys de la relació entre Sabadell (Vallès Occidental) i Sarajevo arran del final de la guerra dels Balcans, joves de les dues ciutats participen en un intercanvi cultural per reivindicar la pau a través del teatre.

L’objectiu és posar en contacte 40 joves de les dues ciutats procedents del teatre local per treballar plegades al voltant de la cultura de pau i la no-violència a escala internacional i recordar la solidaritat i compromís de la ciutadania sabadellenca amb Sarajevo.

Del 4 al 12 de setembre, l’Ajuntament de Sabadell organitza la trobada juvenil Play 4 Peace. El projecte, finançat a través del programa Erasmus+, sorgeix de l’interès del consistori sabadellenc d’implicar els joves en la commemoració d’aquesta efemèride rememorant la reconstrucció del Kamerni Teatar 55, que no va suspendre cap actuació malgrat els bombardejos.

Al llarg d’una setmana els participants s’aproximaran a la història europea recent per prendre consciència del poder de la cooperació entre nacions a través de les arts escèniques i l’educació no formal.

Notícies relacionades

Finalment, l’intercanvi finalitzarà amb la representació pública d’una peça teatral realitzada de manera col·laborativa per visibilitzar el projecte i reivindicar la no-violència i la resistència cultural davant la ciutadania dissabte, 10 de setembre, a les 18 hores al passeig de Manresa.

Llegeix totes les notícies de Sabadell a EL PERIÓDICO Sabadell