Relacions internacionals

Una exposició sobre Bòsnia reflecteix el vincle entre Sabadell i Sarajevo

La mostra recull els records del viatge a la capital balcànica en els anys 90 del segle passat

Una exposició sobre Bòsnia reflecteix el vincle entre Sabadell i Sarajevo

Ayuntamiento de Sabadell

1
Es llegeix en minuts
EFE

Sabadell (Vallès Occidental) celebra el 25è aniversari del vincle entre la cocapital vallesana i Sarajevo, i en aquest context fraternal ha inaugurat l’exposició ‘Bòsnia, una punxada a la consciència’, de l’autor local Jordi Roca.

L’exposició, que es pot veure al Casal Pere Quart de Sabadell fins al 14 de juliol, recull els records del viatge a la capital de Bòsnia en els anys 90 del segle passat.

‘Bòsnia, una punxada a la consciència’ vol reivindicar l’art i la dignitat humana davant la barbàrie que hi va haver als Balcans durant aquells anys.

La mostra exposa onze quadros pintats el 1993 i la majoria giren entorn del violoncel·lista Vedran Smajlovic, que actuava sobre la runa dels bombardejos tots els dies a les 12 del migdia.

‘Camps de concentració’, ‘La violació’, ‘Destrucció, ‘L’agressor’ i ‘La difamació’ són alguns dels títols que exposen els records de l’artista Jordi Roca en el viatge que va fer a Sarajevo amb seixanta sabadellencs més fa 25 anys.

Notícies relacionades

El 16 de juny es va commemorar el 25è aniversari amb un acte al Teatre Principal de Sabadell que va comptar amb la presència de la tinenta d’alcalde de Sarajevo i exatleta olímpica, Anja Margetic.

Llegeix totes les notícies de Sabadell a EL PERIÓDICO Sabadell