Memòria

El Museu d’Història de Sabadell organitza una conferència sobre l’antic Raval medieval de la ciutat

  • La xerrada es presenta en el marc de l’exposició del MHS ‘Sabadell 1300. El Raval medieval’

El Museu d’Història de Sabadell organitza una conferència sobre l’antic Raval medieval de la ciutat

Ayuntamiento de Sabadell

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El dimecres 1 de juny, a les 18.30 h, el Museu d’Història de Sabadell (MHS) organitza a la seva sala d’actes la conferència ‘El Raval medieval de la vila de Sabadell (segles XIII-XV). L’aportació de l’arqueologia urbana al seu coneixement històric’. La xerrada, a càrrec de l’arqueòleg sabadellenc Jordi Roig, s’emmarca en l’exposició ‘Sabadell 1300. El Raval medieval’ i el recentment celebrat Dia Internacional dels Museus.

Durant la ponència s’exposarà la documentació disponible sobre les intervencions arqueològiques portades a terme a l’antic Raval medieval de la ciutat, que han permès aprofundir en el seu coneixement històric.

Entre els objectes trobats, hi ha una matriu de segell de bronze per lacrar documents –amb un motiu heràldic d’una ballesta–, restes del mecanisme i parts d’una ballesta i una moneda d’or de Pere III el Cerimoniós, entre d’altres.

Notícies relacionades

El ponent Jordi Roig és el comissari de l’exposició ‘Sabadell 1300. El Raval medieval’ i ha sigut el director de bona part de les intervencions arqueològiques fetes en aquest sector urbà en els últims anys.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO