Col·leccionisme

Els clicks tornen a la Fira Sabadell després de dos anys de pandèmia

  • ‘A Sabadell som Clicks’ es podrà visitar durant els dies 21 i 22 de maig

  • Aquest any es preveuen 13 diorames de mida XXL i en total hi haurà 300 m² de maquetes amb ninots

Els clicks tornen a la Fira Sabadell després de dos anys de pandèmia

Ayuntamiento de Sabadell

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fira sobre el món dels ninots dels clicks de Playmobil torna a Sabadell (Vallès Occidental) el 21 i 22 de maig al recinte de la Fira. Aquesta novena edició se celebrarà durant dos dies i es podran veure multitud de clicks, una joguina de referència per a moltes generacions que s’ha convertit en un objecte de col·leccionisme i un recurs freqüent al món de la comunicació des de la seva aparició en la dècada dels 70 a Alemanya.

Amb el títol A Sabadell Som Clicks, l’Ajuntament de Sabadell, Fira Sabadell i l’associació catalana Catclicks presenten una de les mostres de referència sobre clicks. «Aquesta Fira reuneix les condicions per posicionar-se com la més destacada per l’espai destinat a l’exposició i per les dimensions dels diorames realitzats amb figures que es representaran», defensen des del consistori.

Aquest any es preveuen 13 diorames de mida XXL i en total hi haurà 300 m² de maquetes amb ninots. Les temàtiques d’aquests diorames aniran des de la pel·lícula ‘El senyor dels anells’ fins a contes tradicionals, entre d’altres. La Fira pretén acostar tots els escenaris que es poden reproduir amb la gran quantitat d’accessoris, vehicles o edificis dels quals disposen aquests ninots.

Activitats a la fira

A més de la zona d’exposició, s’ha programat un conjunt d’activitats. Una vegada més, es proposa l’activitat Buscaclick. S’entregarà als visitants un full en què hi ha representades una sèrie de figures de clicks que cal localitzar als diferents diorames. Tothom que l’encerti accedirà a sortejos de lots de Playmobil. D’altra banda, s’obrirà el concurs a Instagram #ClicksSBD2022.

Altres activitats programades són l’espai de tallers infantils. En concret s’ha previst una zona diferenciada per a nens de 0 a 3 anys on hi haurà espais de psicomotricitat i contacontes, entre d’altres, i una altra per a nens i nenes de 3 a 12 anys. En aquest últim espai es podran fer manualitats, pintar i disfrutar de jocs.

Totes aquestes activitats estaran dinamitzades pel grup de joves participants en el programa d’ocupació ‘Casa d’oficis d’atenció a la infància’ i els programes d’ocupació vinculats amb l’especialitat de mainaderes de Promoció Econòmica de Sabadell SL, Vapor Llonch.

Homenatge als serveis essencials

El cartell d’aquesta edició pretén ser un homenatge als serveis que han desenvolupat una tasca essencial i de suport durant la pandèmia com a mostra d’agraïment pel seu paper en primera línia en la lluita contra la covid-19. Per exemple, els serveis mèdics, cossos de seguretat, bombers, entre d’altres.

Notícies relacionades

De fet, la fira A Sabadell Som Clicks torna al recinte de Fira Sabadell després de dos anys de no haver pogut celebrar-se com a conseqüència de les mesures preventives vinculades a la covid-19.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO