Assassinada fa més de 20 anys

Una prova cal·ligràfica confirma que els anònims contra Helena Jubany són d’un company del grup excursionista

  • X. J. M. declararà com a investigat el pròxim 1 d’abril a Sabadell

jubany

jubany

1
Es llegeix en minuts
ACN

Un informe cal·ligràfic elaborat pel Cos Nacional de Policia (CNP) assenyala X. J. M. com a autor dels anònims que va rebre Helena Jubany poques setmanes abans de ser assassinada, segons ha revelat l’acusació. De fet, el titular del jutjat de primera instància número 2 de Sabadell (Vallès Occidental) ha cridat a declarar al sospitós el pròxim 1 d’abril.

X. J. M. ja tenia la condició d’investigat des del mes de desembre passat i el jutge estava esperant els resultats de la prova cal·ligràfica per citar-lo. Sospitós i víctima es coneixien perquè eren companys de la Unió Excursionista de Sabadell en el moment dels fets, el 2001. Els dos anònims que va rebre Jubany sempre anaven acompanyats amb begudes adulterades amb somnífers.

El nou investigat va estar a punt d’esquivar la justícia perquè el jutge li atribuís aquesta condició l’1 de desembre del 2021, només unes quantes hores abans que el delicte prescrigués. L’endemà, el 2 de desembre, es complien 20 anys de la mort de la bibliotecària, originària de Mataró (Maresme), en un bloc de pisos de Sabadell.

Notícies relacionades

L’acusació particular, no obstant, va aconseguir incloure X. J. M en la causa després d’aportar uns correus electrònics extrets del disc dur de l’ordinador d’Helena Jubany. Segons el jutge, el contingut de les converses tenia una clara connexió amb els anònims que va rebre la víctima. A més, al seu dia Jubany ja va verbalitzar que sospitava del company de la UES.

Més notícies de Sabadell i Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO