Successos

Divuit de les 20 famílies desallotjades a Sabadell tornen a les seves cases

La inspecció conclou que només dues de les vivendes han de continuar desocupades fins que es repari la xarxa elèctrica

Divuit de les 20 famílies desallotjades a Sabadell tornen a les seves cases
1
Es llegeix en minuts
EFE

Divuit de les 20 famílies desallotjades dilluns a la nit d’un bloc de pisos a Sabadell (Vallès Occidental) per deficiències de la instal·lació elèctrica han dormit ja aquesta nit a les seves cases del número 49 del passeig del Comerç, després que tècnics enviats per l’Ajuntament hagin solucionat el problema.

A causa d’una avaria a la instal·lació de l’aigua i de l’electricitat, els bombers van inspeccionar l’edifici durant la nit de dilluns passat i van acordar l’evacuació de 57 veïns, que van ser allotjats a diversos equipaments de la ciutat.

Com a resultat de la inspecció que es va portar a terme durant la jornada de dimarts s’ha pogut identificar l’origen del risc elèctric i realitzar les reparacions necessàries per garantir la seguretat.

Un escalfador en mal estat

Segons ha informat l’Ajuntament de Sabadell, només dues de les vivendes s’hauran de mantenir desocupades fins que es puguin acabar les actuacions pertinents i, en aquests casos, el consistori facilitarà als veïns allotjament temporal, si així ho necessiten.

La inspecció realitzada a càrrec de tècnics i electricistes de l’empresa municipal VIMUSA va comptar també amb la certificació d’una empresa externa especialitzada, que va examinar totes les vivendes.

L’anàlisi va permetre determinar que la causa del problema era un escalfador en mal estat, una situació que ja ha sigut corregida.

Notícies relacionades

Quant a les dues vivendes a les quals encara es no pot tornar, han detectat altres deficiències a la instal·lació elèctrica que requereixen d’una intervenció més profunda.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO