Successos

Exhumen el cos d’un nadó al cementiri de Sabadell per comprovar si va ser robat

La mare sospita que li van robar el nadó després del part en una clínica de Sabadell el 1990

Exhumen el cos d’un nadó al cementiri de Sabadell per comprovar si va ser robat

Àlex Recolons / ACN

3
Es llegeix en minuts
ACN

Els fets es remunten 30 anys enrere, quan la mare va tenir la filla en una clínica de Sabadell (Vallès Occidental) i poc després li van comunicar que havia mort, sense que mai pogués veure el cos de la petita. Ara, no obstant, l’aparició en un programa de televisió d’una noia molt semblant a la seva altra filla ha fet aixecar totes les sospites, fins al punt que s’ha autoritzat l’obertura del nínxol per saber si hi ha algun cos dins del taüt, i que, en cas que n’hi hagi, determinar si es tracta de la filla biològica de la dona.

La mare és Carmen Navarro, una veïna del barri sabadellenc de Ca n’Oriac que als anys 90 es va traslladar a viure a Sevilla. El 1990 va tenir un part prematur a l’antiga clínica del Nen Jesús, on la nena nounada va ser a la unitat de prematurs i on la mare la visitava cada dia.

«De sobte, sense cap malaltia ni indici previs, els metges li van comunicar que la nena havia mort, i li van entregar un taüt ja tancat, sense que en cap moment veiés les restes de la petita», explica Fernando Osuna, advocat de la família.

Com dues gotes d’aigua

Tot i que això va suposar i va tenir alguna sospita, la família va seguir amb la seva vida, i es va mudar a Andalusia. No obstant, el 2020 un fet va sobresaltar la dona.

«Un dia estava mirant un programa de televisió i hi va veure una participant que era clavada a una altra filla que va tenir, i va començar a sospitar». Es tractava del programa d’Antena 3 ‘Ahora caigo’, on la concursant, assegura Osuna, era tan semblant a la seva altra filla que podien ser dues gotes d’aigua.

Això va ser l’espurna que va encendre el procediment, que va portar l’advocat de Navarro a demanar l’obertura del nínxol on van enterrar el taüt amb les restes, suposadament, de la nena.

Recollir mostres per fer-ne una anàlisi

«Hi ha indicis i sospites que es tracti d’un cas de nadó robat», apunta Osuna. Mesos després de presentar la petició, finalment aquest dijous s’ha autoritzat l’exhumació amb l’objectiu de saber si en realitat van enterrar una caixa buida o no.

L’objectiu és, en cas que hi hagi restes, recollir-ne mostres per fer-ne una anàlisi i determinar si realment hi ha una relació genètica amb els presumptes pares biològics.

«Si no hi hagués cos i la tomba fos buida o hi trobéssim restes d’una altra persona que no sigui la filla del meu client, començarem a moure’ns per esbrinar qui és la noia que va aparèixer a la televisió, localitzar-la i parlar de què ha passat», assenyala Osuna, que considera que és un tema «preocupant». Per això avança que Navarro pretén «arribar fins a les últimes conseqüències.

Possibles delictes

En cas que es determini que es tracta d’un cas de nadó robat, s’obriria una batalla legal no només per reconèixer-ne la llegítima paternitat, sinó també per castigar els qui van separar la nena dels pares.

«En cas que fos així, la mare presentaria una querella contra les persones responsables dels fets», avança Osuna. Això situaria en la diana de Navarro els sanitaris que van participar en la cura del nadó, des del metge fins als infermers, així com el personal d’oficines encarregat de certificar la mort de la menor.

Notícies relacionades

«Es tractaria d’un delicte de suplantació de personalitat, falsedat i segrest», puntualitza, i detalla que el Codi Penal castiga l’entrega d’un nadó sense autorització dels pares, ja sigui a través del pagament o de qualsevol altra via.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Sabadell