Operació Fred

Sabadell omple la meitat de l’alberg destinat a persones sense llar en la primera nit d’obertura

Set usuaris van fer ús de l’espai que gestiona la Creu Roja i també s’està donant suport a persones que van declinar l’oferiment

Sabadell omple la meitat de l’alberg destinat a persones sense llar en la primera nit d’obertura

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

Un total de set persones sense llar han fet ús de la primera nit d’obertura de l’alberg de Creu Roja a Sabadell (Vallès Occidental), que va obrir portes divendres després que l’Ajuntament activés per primera vegada aquest hivern la fase d’alerta de l’operació Fred.

L’espai l’ha cedit la Companyia Aigües de Sabadell (CASSA), ubicat en el número 10 del carrer Concepció, al centre de la cocapital vallesana.

El nou espai té diferents àrees climatitzades amb un total de quinze llits, i obre des de les 20.00 fins a les 9.00h.

Menjar, servei de dutxes i roba d’abric

Creu Roja ofereix a les persones acollides llit, sopar, esmorzar de l’endemà, servei de dutxes, roba neta d’abric i un acompanyament dels professionals de l’entitat per avaluar la seva situació personal.

Les persones acollides en aquest centre viuen permanentment al carrer i la majoria han sigut detectades prèviament pel servei de sensellarisme de la Creu Roja, de l’àrea d’exclusió residencial de l’Ajuntament i la Taula de Sensellarisme de la ciutat.

Les Unitats d’Emergència Social (UES) de la Creu Roja s’encarreguen de recórrer els punts de la ciutat on consta que viuen persones sense llar i se’ls informa sobre el centre perquè hi puguin anar. Si algunes d’aquestes persones rebutja l’oferiment, igualment se’ls fa entrega de menjar i begudes calentes i roba d’abric a peu de carrer.

Notícies relacionades

Creu Roja està fent aquesta tasca tots els dies des que es va posar en fase de prealerta l’operació Fred, el 14 de gener. L’alberg tornarà a obrir-se en el moment en què el consistori activi la fase d’alerta de l’operació Fred a la ciutat.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO