Crisi habitacional

L’Estat promet invertir en la construcció de vivenda pública de lloguer a les ciutats de la segona corona metropolitana

  • Raquel Sánchez es reuneix amb els alcaldes de l’Arc Metropolità però no concreta ni pressupost ni nombre de vivendes

L’Estat promet invertir en la construcció de vivenda pública de lloguer a les ciutats de la segona corona metropolitana

Ayuntamiento de Sabadell / Anna Mas

1
Es llegeix en minuts
ACN

La ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, s’ha compromès a firmar un protocol amb els ajuntaments de l’Arc Metropolità per construir vivenda pública de lloguer assequible. Sánchez ha parlat en una reunió amb els alcaldes de la segona corona metropolitana (Sabadell, Martorell, Vilafranca del Penedès, Terrassa, Mataró, Rubí, Vilanova i la Geltrú, Granollers i Mollet del Vallès), però no ha concretat ni la dotació econòmica ni el nombre de noves vivendes.

Fa un any, el ministeri ja va firmar protocols similars per a la construcció de vivenda amb lloguer social a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (54 milions d’euros per a la construcció de 287 vivendes) i a la capital catalana (11 milions d’euros per a la construcció de 651 vivendes).

Durant la trobada, Sánchez ha afirmat que garantir el dret a la vivenda, construir vivenda pública assequible, promoure el lloguer sostenible o invertir en la rehabilitació de llars i entorns urbans és una prioritat per al ministeri. Així mateix, la ministra ha assegurat que les ciutats són espais d’actuació prioritària i entén que els objectius dels municipis de la segona corona metropolitana estan «totalment alineats» amb els del ministeri.

Notícies relacionades

Les nou ciutats que componen l’entitat sumen una població de 900.000 persones i la seva àrea d’influència directa és de gairebé dos milions de persones. La trobada amb la ministra s’ha realitzat a Sabadell, que per ara ostenta la presidència de l’associació.

Més notícies de Sabadell, Mataró, Terrassa, Rubí i Mollet en l’edició local d’EL PERIÓDICO