Cultura

La nova temporada d’Òpera a Catalunya dona el tret de sortida a Sabadell

S’estrena ‘Il barbiere di Siviglia’ acompanyada de l’Orquestra Simfònica del Vallès i del Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell

La nova temporada d’Òpera a Catalunya dona el tret de sortida a Sabadell

Gemma Sánchez / ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

El teló de la nova temporada de la Fundació Òpera a Catalunya (FOC) s’ha aixecat aquesta setmana des de Sabadell (Vallès Occidental). Il barbiere di Siviglia de Gioachino Rossini ha traslladat el teatre La Faràndula a finals del segle XVIII per narrar el periple amorós entre el Comte d’Almaviva i Rosina.

Considerada l’opera buffa més famosa de la història, l’obra ha donat el tret de sortida a una programació que estendrà sis espectacles a una xifra rècord de dotze ciutats. Seran unes quaranta representacions a Sabadell, Sant Cugat, Manresa, Granollers, Reus, Girona, Vic, Tarragona, Lleida, Viladecans, Barcelona i Figueres.

La FOC assegura que és la temporada «més ambiciosa» que ha afrontat mai, tant en l'aspecte artístic com territorial.

Una història d’amor 

Basada en la comèdia homònima que Pierre Beaumarchais va escriure el 1775, Il barbiere di Siviglia narra la mítica història d’amor entre el Comte d’Almaviva i Rosina. Un idil·li, no obstant, que no és lliure d’obstacles, encapçalats per Dottori Bartolo i alhora contrarestats per Fígaro. Tot un entramat ple de despropòsits còmics que situa aquesta obra com a referent de l’opera buffa, sent alhora el muntatge més popular de Rossini.

Precisament, el to desenfadat de l’obra ha sigut un dels motius pels quals Òpera a Catalunya l’ha triat per estrenar la nova temporada. El director general de la fundació, Òscar Lanuza, ha destacat que el to «divertit i alegre» del muntatge és idoni per afrontar la temporada post Covid-19 i recuperar l’esperit optimista que tothom vol avui dia». Lanuza ha recordat que feia 10 anys que no incloïen aquesta òpera a la programació.

La Direcció Musical de l’espectacle, la firma el director musical de la FOC, el mestre Daniel Gil de Tejada. Com és habitual, la producció va acompanyada de l’Orquestra Simfònica del Vallès i del Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell, mentre que la Direcció Artística va a càrrec de Mirna Lacambra.

Notícies relacionades

Després de la funció d’aquest dimecres passat a Sabadell, Il barbiere di Siviglia girarà per Reus, Figueres, Manresa, Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Lleida, Tarragona i Granollers, amb onze funcions en total que se celebraran fins al 14 de novembre.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Sabadell