FRAGMENTACIÓ A SABADELL

Podem Sabadell anuncia que es presentarà en solitari en les eleccions municipals

La formació morada ha decidit no confluir amb Sabadell en Comú, una cosa que no passava a Catalunya des del 2014

Els comuns han lamentat la decisió i han assenyalat "aspiracions personals" a Podem com la causa de la ruptura

zentauroepp41373548 politica  acte final de campanya en comu podem santa coloma 180605002602

zentauroepp41373548 politica acte final de campanya en comu podem santa coloma 180605002602

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La secretària general de Podem a SabadellMarta Morell, va anunciar dimecres passat, 10 d’abril, que la seva formació es presentarà en solitari a les eleccions del 26 de maig, al marge de Sabadell en Comú. “Els ciutadans i ciutadanes de Sabadell tindran l’oportunitat d’escollir una papereta amb el nom de Podem Sabadell”, ha afirmat Morell.

L’alcaldable també ha assegurat que comptarà amb el suport de la coordinació del partit a Catalunya. Des de les eleccions europees del 2014, Podem sempre s’ha presentat en confluència amb els comuns, tot i que Morell ha anunciat que Sabadell no serà un cas aïllat i que més municipis comptaran amb la papereta de Podem.

Morell afirma que “serà un repte estar a l’altura del que aquest nom [Podem] representa” i que el seu projecte està liderat per dues dones. En aquest últim aspecte, ha volgut emfatitzar la secretària general, que explica que uns dels principals motius de la separació es deu al fet que els comuns no havien volgut apostar per “lideratges femenins”, com ja va avançar el ‘Diari de Sabadell’.

Amb aquest anunci, la formació morada també trenca l’acord al qual va arribar fa uns mesos amb Esquerra Unida i Alternativa (EUiA). L’actual coordinadora de EUiA, Tere Ibáñez, va pactar amb Podem Sabadell que les seves formacions presentessin una candidatura conjunta per a les eleccions municipals.

La resposta dels comuns

Sabadell en Comú va lamentar la decisió del partit morat en un comunicat. “No estem davant d’un problema de diferències polítiques o programàtiques, estem davant una qüestió d’aspiracions personals”, ha criticat Josep López Bueno, del Grup Motor de Sabadell en Comú.

Notícies relacionades

Per la seva part, Eva Guerrero, membre de EUiA i del Grup Motor de Sabadell en Comú, ha destacat que és "difícil entendre com els comuns i Podem poden treballar conjuntament al Parlament i al Congrés dels Diputats i en el cas de Sabadell sigui la secretària general de Podem que trenqui la dinàmica i vagi en contra de l’interès general”.

Més notícies de Sabadell  a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments