Visita a Ses Majestats

Obre a Sabadell la Fira Reial perquè 24.000 persones vegin els Reis Mags en una cavalcada estàtica

L’esdeveniment es fa amb dos circuits diferenciats a la Fira Sabadell amb mesures de seguretat i es requereix cita prèvia

Obre a Sabadell la Fira Reial perquè 24.000 persones vegin els Reis Mags en una cavalcada estàtica
1
Es llegeix en minuts

El recinte Fira Sabadell va obrir les portes aquest dissabte 2 de gener reconvertit en la Fira Reial on, fins aquest dimarts, 5 de gener, unes 24.000 persones passaran per veure la cavalcada estàtica dels Reis d’Orient. Es tracta d’una iniciativa que s’ha ideat per poder fer arribar una de les cites de la nit més màgica de l’any als més petits.

Per adaptar-se a les mesures sanitàries, i en vista de la inviabilitat de fer una cavalcada tradicional, s’ha optat per fer un doble circuit intern per duplicar la capacitat de la cita. Al llarg del recorregut es poden veure des de les cartes que ha rebut l’Ambaixador Reial fins a les carrosses amb Melcior, Gaspar i Baltasar, a més de veure alguns dels regals ja llestos per portar als menjadors el 6 de gener.

El recinte va obrir les portes aquest dissabte a les 10.30 h, una vegada l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, va rebre l’Ambaixador Reial i els tres Reis d’Orient, que van arribar en un tren al recinte firal. «Us vull donar les gràcies perquè aquest any de Covid tan complicat han tingut l’enorme amabilitat de venir més dies a la ciutat», va dir l’alcaldessa.

Farrés també va recordar als petits que malgrat les dificultats es podrà veure els Reis d’Orient amb «un tros de la cavalcada» que s’ofereix a la Fira Reial. «Més que visita, serà una estada», va destacar en el seu parlament el rei Gaspar, que ha assenyalat que així s’asseguren que «molts nens i nenes ens podran veure».

Centenars de voluntaris

La cita compta amb la participació de més d’un centenar de voluntaris i membres d’entitats de la ciutat, com és tradició en la cavalcada. El recorregut comença fora, on els assistents han de fer cua després de presentar l’entrada, gratuïta i amb cita prèvia, i passar els controls amb gel hidroalcohòlic.

Notícies relacionades

Al camí interior es pot veure l’Ambaixador Reial, que aquest any estrena carrossa, i el munt de cartes rebudes aquests últims dies. Amb patges i ballarins en tot el traçat, els tres Reis d’Orient es troben al cos central de la fira, el punt on es queden més temps els més petits. Ja a la sortida, es dona una bossa tancada als petits amb caramels.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA