EFICIÈNCIA ENERGÈTICA

Sabadell invertirà 10 milions d'euros a renovar gran part del seu enllumenat públic amb tecnologia LED

L'actuació preveu la substitució de 17.502 lluminàries a més de 720 carrers, incrementant la intensitat lluminosa i millorant l'eficiència energètica

Amb aquesta intervenció, Sabadell aconseguirà que el 90% del seu enllumenat públic sigui LED, amb 27.119 lluminàries d'aquest tipus de 29.991 llums que hi ha a la ciutat

fachada-sabadell

fachada-sabadell

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sabadell renovarà 17.502 punts de llum de més de 720 carrers de tots els districtes per tecnologia LED aconseguint que el 90% de l’enllumenat públic de la ciutat sigui d’aquest tipus, amb 27.119 lluminàries led dels 29.991 llums que hi ha a la ciutat.

El cost que assumirà l’Ajuntament de Sabadell és de 10.073.026 euros, una inversió, expliquen, que anirà repercutida per l’empresa Aluvisa a la factura anual, de gairebé tres milions d’euros, que abona l’ajuntament.

Aquesta renovació, quantifica el consistori, comportarà incrementar la potència lluminosa dels carrers i, al seu torn, suposarà un estalvi anual de 926.231 euros en consum, i augmentarà així l’eficiència energètica, xifrada en uns 5,1 milions de kWh a l’any menys.

Estalvi energètic, nivells lluminosos i confort visual

Amb aquesta iniciativa, el consistori pretén apostar per «donar resposta a les necessitats de la ciutat» i alhora «vetllar per la qualitat ambiental, contribuint a reduir la contaminació lluminosa».

Notícies relacionades

Així mateix, amb aquesta acció, asseguren que milloraran els nivells lluminosos dels carrers on s’actuï a més de suposar un estalvi en termes de recanvis a causa de la diferència de durada mitjana d’un llum LED (10 anys) en comparació amb una bombeta de vapor (4 anys).

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA