NOVA NORMALITAT

Sabadell anuncia el tancament al trànsit de més carrers per continuar millorant l'accessibilitat a les escoles

El consistori ha autoritzat l'ús de pistes, parcs i places públiques perquè els centres educatius puguin realitzar les activitats complint la normativa

«S'està ultimant l'anàlisi de les últimes peticions rebudes» i, així mateix, també s'estan estudiant les peticions rebudes d'altres equipaments

sabadell-escoles

sabadell-escoles

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Sabadell juntament amb els centres educatius de la ciutat han anunciat que estan treballant mà a mà per millorar l’accessibilitat a les escoles. Aquesta setmana han anunciat més talls de trànsit en hores d’entrada i sortida dels centres i els espais públics habilitats per a les escoles que ho requereixin. 

Així, per poder «garantir el distanciament entre persones a les entrades i sortides dels centres, alhora que es manté la seguretat viària, s’estan executant i estudiant solucions per a totes les escoles que ho han demanat», explica el consistori. 

Des de l’administració municipal, informen, «s’està ultimant l’anàlisi de les últimes peticions rebudes» i, així mateix, també s’estudien les peticions rebudes d’altres equipaments, com les acadèmies d’anglès i de música, relacionades amb les entrades i sortides de l’alumnat. 

Ocupació dels espais públics per les escoles 

El consistori ha autoritzat l’ús de pistesparcs places públiques perquè els centres educatius puguin realitzar les activitats en cas que ho creguin necessari. 

L’escola Virolet podrà utilitzar la pista esportiva del parc d’Odessa; l’escola del Sol, la plaça de Vila Arrufat; l’alumnat de l’institut Ca n’Oriac podrà utilitzar l’espai de la plaça d’Espanya; per a l’institut Sabadell s’habilitarà l’espai per a distribució de mercaderies davant el centre, al mateix carrer Juvenal, i, l’escola Sagrada Família podrà utilitzar les places de Miquel Crusafont i Frederic Mompou

D’altra banda, com ja va informar EL PERIÓDICO, el govern local va anunciar el tancament al trànsit de més d’una trentena de carrers per millorar les hores puntes d’accés als centres educatius. Així mateix, aquest dimarts passat, dia 22, el consistori va anunciar nous carrers que s’afegiran a la llista. 

Talls de trànsit per millorar l’accessibilitat 

Per a l’Escola Can Llong, a partir d’avui dimecres 23 de setembre es tallarà el carrer de Praga, en el tram entre la ronda d’Europa i el carrer de Nàpols, a les hores d’entrada i sortida del centre. Per poder portar a terme aquesta mesura el servei de recollida de residus s’ha vist reorganitzat. 

Pel que fa a l’Escola Concòrdia, el consistori ha habilitat un nou pas de vianants davant la sortida del centre per carrer de Lusitània. A més, es tancarà la plataforma de terra annexa a l’escola per habilitar-la com a «zona d’espera i recollida per a les famílies». 

D’altra banda, l’Escola Pau Casals comptarà amb una millora de l’accés gràcies a un nou pas per als vianants davant de la sortida del centre, al carrer Atlanta. Això provocarà el desplaçament dels contenidors, que quedaran en illes de protecció viària, per millorar la visibilitat. D’aquesta manera, quedarà connectat l’espai lliure entre edificis amb l’entrada al centre. Aquestes adaptacions es realitzaran al llarg d’aquesta setmana

Notícies relacionades

Finalment, s’afegeix a la llista de talls de trànsit el carrer de Garcilaso, entre els carrers de l’Estrella i de Corominas. En aquest cas, el trànsit es tallarà seguint l’horari de sortida de l’Escola Pia en horari de tarda. 

Més notícies de Sabadell en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA