ha quedat revocada

El TSJC deixa sense efecte la sentència que condemnava l'Ajuntament de Sabadell per assetjament laboral d'una treballadora

El dictamen obligava el consistori a indemnitzar una ex alt càrrec d'Urbanisme amb 25.000 euros per presumptament haver rebut mòbing a l'emetre un informe en contra de la cessió d'un edifici a una entitat del municipi

zentauroepp8536279 barcelona 08 07 2008 centenario del palacio de justicia de b190315113623

zentauroepp8536279 barcelona 08 07 2008 centenario del palacio de justicia de b190315113623 / ALVARO MONGE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha deixat sense efecte la sentència que condemnava l’Ajuntament de Sabadell per un presumpte cas d’assetjament laboral (mòbing del llavors tinent d’alcalde d’Urbanisme, Maties Serracant, –i, posteriorment, alcalde de la localitat– a la funcionària municipal Maite Morao, informa el ‘Diari de Sabadell’.

Segons el mitjà local, el TSJC considera que el tribunal social núm. 2 de Sabadell que va sentenciar el cas era incompetent per fer-ho, i obre la porta que l’afectada recorri al contenciós administratiu. La sentència ha quedat «imprejutjada» i el tribunal superior català no entra en el fons de la qüestió.

La sentència contra l’ajuntament ha quedat revocada perquè es fonamentava en la presumpta vulneració de drets fonamentals de Maite Morao, uns fets que no poden ser jutjats pel tribunal social núm. 2 de Sabadell, ja que l’òrgan competent és el tribunal contenciós.

Des de la Crida per Sabadell –grup del qual forma part l’exalcalde Maties Serracant– han celebrat que s’hagi estimat el recurs que va interposar l’Ajuntament de Sabadell davant la sentència i que el TSJC hagi dictat el sobreseïment provisional de la denúncia.

No obstant, el partit lamenta que la sentència ara revocada es va emetre fa un any, dies abans de l’inici de l’última campanya electoral, «i va omplir titulars en què es donava per fet l’existència de conductes de mòbing de Maties Serracant, llavors alcalde i candidat a l’alcaldia». Per la Crida per Sabadell, es va tractar d’una «trampa amb intencionalitat política des del moment en què el mateix PSC va presentar una denúncia amb evident coordinació amb la denunciant Maite Morao».

Indemnització de 25.000 euros

El maig del 2019, un jutge va condemnar l’Ajuntament de Sabadell a indemnitzar amb 25.000 euros una ex alt càrrec d’Urbanisme, Maite Morao, per sotmetre-la a assetjament laboral i a «pressions» socials propiciades per l’alcalde, Maties Serracant (que en el moment dels fets era tinent d’alcalde d’Urbanisme), de la Crida per Sabadell, després d’oposar-se a cedir un edifici a una entitat del municipi.

En la seva sentència, el Jutjat Social número 2 de Sabadell estimava la demanda presentada per la funcionària María Teresa Morao, que va ser cessada el novembre del 2015 com a cap del servei de planificació urbanística de l’ajuntament, a l’entendre provat que va patir «conductes d’assetjament laboral».

Segons la sentència, Morao, que ostentava des del 2011 el càrrec de cap de servei de planificació urbanística de l’ajuntament, va ser consultada pel regidor d’Urbanisme Maties Serracant (en aquell moment) per les condicions urbanístiques de la nau Can Balsach, a fi de cedir-la a l’associació Casal Independentista i Popular El Tallaret de la Creu Alta.

Notícies relacionades

Segons l’opinió d’aquell jutge, l’ex alt càrrec municipal va ser «ridiculitzada» i «degradada» en les seves condicions de treball pel consistori, així com objecte de crítiques, manifestacions, cassolades i actes vandàlics de moviments socials i polítics «pròxims al partit de l’actual alcalde», per haver emès un informe negatiu a la cessió de l’edifici a l’entitat, una cessió que, d’altra banda, ja havia sigut aprovada per unanimitat al ple.

Més notícies de Sabadell