solució viària

Llum verda al projecte Portal Sud, que proposa dos nous accessos a Sabadell per la C-58

El pla especial urbanístic vol millorar l'entrada i la sortida a la capital vallesana des del lateral de l'autopista, fent-les més funcionals i respectuoses amb les característiques topogràfiques i mediambientals de l'entorn

portalsud 7dfd8c9aa98df0c03c3a7296f01681b8

portalsud 7dfd8c9aa98df0c03c3a7296f01681b8

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona ha aprovat definitivament el pla especial urbanístic de desenvolupament del sistema de comunicacions al Portal Sud, que proposa una nova entrada i sortida a Sabadell des de l’autopista C-58. 

El ple de l’Ajuntament de Sabadell del dimarts 2 de juny ha donat compte d’aquesta decisió de la Comissió, presa el 4 de març.

El pla especial de sistema de comunicacions defineix el sistema viari d’aquest sector. Té la missió de millorar l’entrada i la sortida a Sabadell des del lateral de la C-58, fent-la més funcional i respectuosa amb les característiques topogràfiques i mediambientals de l’entorn, caracteritzades pel pas del torrent que desemboca al riu Sec. Aquest es respecta amb un nou pont de 40 metres de llum.

El projecte simplifica el funcionament dels accessos de la C-58 i permet una millora substancial dels accessos a l’aeroport (minimitza l’afectació dels terrenys de la seva propietat gràcies a un acord d’intercanvi de terrenys) i els polígons industrials de Sabadell i Sant Quirze. També preveu la creació de nous espais lliures i nous recorreguts per als vianants i de bicicletes.

Notícies relacionades

La solució viària s’ha plantejat partint d’un estudi de simulació de trànsit que té l’informe favorable de la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat. I ha sigut adoptada pel POUM de Sant Quirze del Vallès.

Més notícies de Sabadell