Sabadell aprova una moratòria de llicències per a locals de lleure nocturn i pisos turístics

La proposta del govern municipal (PSC i Podem) rep el recolzament de la Crida, JxCat i Cs, i l'abstenció d'ERC

fachada-sabadell

fachada-sabadell

1
Es llegeix en minuts
ACN

El govern municipal del PSC i Podem a Sabadell ha impulsat la moratòria que suspèn durant un any l’atorgament de llicències a: locals de lleure nocturn, jocs i apostes, clubs de cànnabis, prostíbuls, centres de culte religiós i pisos turístics. La iniciativa ha rebut el recolzament de la Crida, Ciutadans i Junts per Catalunya, i l’abstenció d’ERC.

L’objectiu de la suspensió és estudiar cada un d’aquests àmbits i dotar-los d’«una regulació específica» que estigui adaptada a les necessitats actuals i la realitat dels diferents entorns urbans de la ciutat. La suspensió afecta llicències d’edificació, reforma, rehabilitació, instal·lació o ampliació d’usos o activitats.

La suspensió de llicències arriba un any i mig després que tanqués l’última discoteca de la Zona Hermètica, el juliol del 2018, després d’anys de litigi. El 2011 l’Ajuntament aprovava el Pla Especial que ordenava el tancament dels locals de lleure nocturn, però no va ser fins al 2016 que es va començar a implementar, quan el Tribunal Suprem va tombar definitivament tots els recursos que havien presentat els propietaris de bars i discoteques.

Els àmbits afectats

Els empresaris se senten enganyats pràcticament des de l’inici del litigi ja que, malgrat que s’havia d’aplicar el Pla Especial, esperaven poder mantenir l’activitat fins que l’Ajuntament definís la nova regulació del lleure nocturn a la ciutat a través d’un nou Pla Director.

Notícies relacionades

Ara s’obre un nou període d’anàlisi en la qual l’Ajuntament iniciarà diverses taules de treball sobre els àmbits afectats per la moratòria.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA