1 d'octubre

Més de 2.000 persones es manifesten pels carrers de Sabadell per commemorar l'1-O

La marxa es va aturar a l'Escola Nostra Llar, el centre educatiu on la policia va carregar el 2017

Els manifestants van instal·lar un monument en forma d'urna gegant al barri de Gràcia

foto 3552439

foto 3552439

1
Es llegeix en minuts
ACN

Més de 2.000 persones segons la policia local van recórrer dimarts passat els carrers de Sabadell per commemorar el segon aniversari de l’1 d’octubre. Els participants van partir de la plaça de Sant Roc i es van desplaçar fins a l’Escola Industrial, el punt de votació més concorregut durant aquesta jornada i on va votar el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Després, es van acostar fins a l’Escola Nostra Llar, on el 2017 havia d’exercir el dret de vot l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i on va carregar la policia espanyola. En aquest punt, els manifestants van recordar els fets i van rebatejar el carrer de Calderón, on es troba aquesta escola, amb el nom «1 d’octubre».

Posteriorment, es van desplaçar fins a l’estació de FGC de Can Feu-Gràcia on van instal·lar un monument en forma d’urna gegant.

«Record a totes les persones que van participar en aquella jornada»

L’urna de grans dimensions que havia presidit la cèntrica plaça de Sant Roc durant hores i on desenes de persones havien dipositat els vots, es va convertir en la protagonista de la marxa i quatre persones la van anar arrossegant durant tot el recorregut.

Notícies relacionades

A l’arribar a l’estació de Can Feu-Gràcia, els ciutadans van treure les rodes de l’urna i la van enganxar a terra amb un esprai adhesiu. L’objectiu, van explicar els responsables de la protesta, és que aquest element «recordi totes les persones que van participar en aquella jornada i les que han sigut represaliades per haver contribuït a fer-la possible».

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA